ZVIJEZDA U GOSTIMA

Ivo Gamulin Gianni: Gloria je jako emotivna

‘Božićna priča’ naziv je upravo objavljenog albuma tenora Ive Gamulina Giannija (39), na kojem je i duet ‘The First Noel’ s Glorijom Gaynor (61), američkom pjevačicom poznatom po diskohitu ‘I Will Survive’, s kojom će 22. prosinca nastupiti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Tko će još gostovati na koncertu? – Sopranistica Valetina Fijačko i Doris Dragović, a pratit će nas zborovi Izvor i Antifonus te Simfonijski orkestar HRT-a. Po čemu je ovaj koncert poseban? – Po tome što ću nastupiti s tako važnom glazbenom zvijezdom i što je dio prihoda namijenjen Udruzi Red Noses, u kojoj klaunovi uveseljavaju bolesnu djecu.

Kako ste se upoznali s Glorijom Gaynor? – Prije ljeta poslao sam Glorijinom menadžmentu mail u kojem im nudim suradnju, kao i svoje albume da ih poslušaju. Njoj se svidjelo kako pjevam i rekla je da ćemo snimiti duet. Prvi put smo se sreli tek početkom listopada u studiju u New Jerseyu.

Kakva je osoba? – Genijalna: jednostavna, duhovita i vrlo emotivna. Prije dva tjedna prilikom preslušavanja dueta u Zürichu nije stala plakati.

Kako ćete provesti blagdane? – Radno. U HNK Zagreb pjevam u ‘Šišmišu’, a imam još dogovorene neke koncerte do 1. siječnja.

Marijana Marinović

Linker
19. travanj 2024 16:49