ŽIVOT UDVOJE

Ivano Balić: Život mi je bolji od kada živim s Mirelom

Dvije vijesti vezane uz Ivana Balića (33) prošli su tjedan zaintrigirale javnost. Prva je glasila da je rukometni kralj uvršten među 360 velikana olimpijskog sporta prema kojima će se nazvati stanice podzemne željeznice u Londonu u v rijeme olimpijade. A druga je glasila da će ponajbolji rukometaš svijeta u ljeto potpisati ugovor s francuskim Montpellierom i zaigrati u istom dresu kao i Nikola Karabatić , njegov ljuti suparnik s europskih i svjetskih prvenstava.

Naravno, ova druga vijest bila je prvoaprilska šala, ali zbog nje je Ivano cijeli dan morao odgovarati na telefonske pozive. No, u njegovu životu ima i treća vijest – da je nakon godinu i polu veze započeo zajednički život s odbojkašicom Mirelom Delić (30), zbog čega je ona napustila klub iz Azerbajdžana u kojem je donedavno igrala.

Je li vam život postao mnogo bolji otkako živite s odbojkašicom Mirelom Delić? – Naravno da je. Sretan sam i zadovoljan. Baš sam u dobroj životnoj fazi. Još samo da rame sasvim izliječim. Liječnici kažu da mi treba još nekoliko dana. Žao mi je što nisam mogao s reprezentacijom na pretkvalifikacije za olimpijske igre, ali to je više sila.

Koliko vam znači ovo posljednje priznanje koje ste dobili? – Jako puno. Londonski metro ima mnogo stanica, a koliko mi je poznato, odabrana su samo četiri rukometaša. Osim mene, svoje su stanice dobili i legendarni švedski rukometaš Magnus Wislander, slavni ruski rukometni golman Andrej Lavrov te Camilla Andersen, bivša danska rukometašica koja je bila svjetska i olimpijska prvakinja. I kad ti se tako nešto u životu desi, ostaneš iznenađen i naprosto nemaš riječi. Ali si i ponosan jer su neki ljudi sa strane prepoznali tvoj trud. Tu lijepu vijest doznao sam od prijatelja koji je, pak, to pročitao u novinama. Nakon njega nazvali su me i mnogi drugi da bi mi čestitali na “mojoj” stanici londonskog tubea. Čuo sam da je ta “rukometna ruta” na dobroj poziciji, u sjeveroistočnom dijelu grada. Morat ću otići u London i to provjeriti.

Ružica Đukić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Ivanom Balićem pronađite u tiskanom izdanju tjednika Gloria (br. 900) ili se pretplatite na PDF izdanje

Pogledajte što možete pronaći u 900. broju:

Linker
11. travanj 2024 10:09