EKSKLUZIVNO

Ivana Šutej: Posljednji dani s mojim Điđijem

Djecu nastojim poštedjeti dodatne boli. Ema i Nikša nisu bili na tatinom sprovodu, nisam željela da vide svu tu crninu i tugu… Želim da ga pamte veselog i nasmijanog, kakav je uvijek s njima i bio. U petak ću ih odvesti na Mirogoj, da vide gdje naš Điđi spava ispod cvijeća – kaže Ivana Šutej, 34-godišnja udovica Vjekoslava Šuteja, dirigenta svjetskog glasa, koji je 2. prosinca, izgubio bitku s akutnom mijeloičnom leukemijom.

U ekskluzivnoj ispovijesti za Gloriju, koju u cijelosti možete pročitati u novom broju (br. 779), Ivana Šutej otkrila je Glorijinoj novinarki Snježani Dragojević Harapin detalje o maestrovoj bitci protiv zloćudne bolesti, ali i o njihovim posljednjim zajedničkim danima. Detaljno se prisjetila i te kobne srijede, 2. prosinca, kad njezin Điđi nije reagirao na njezin dolazak u bolnicu.

– Kad god je bio bolestan, panično se bojao biti sam: morala sam biti kraj njega. Sjela sam na krevet, primila sam mu ruke i stisnula ih. Rekla sam mu da ću biti kraj njega i da može otići. Mislim da je samo to čekao, da dođem da ne umre sam. I dalje sam mu držala ruke, dok mu je disanje postajalo sve pliće, a broj otkucaja srca na ekranu se smanjivao – 80, 60, 40, 30… I postao ravna crta – s tugom u glasu kazala je Ivana Šutej.

Pročitali ste skraćeni tekst o posljednjim danima Ivane i Vjekoslava Šuteja. Cijeli tekst, u kojem Ivana govori o najtužnijim danima, ali i o sretnim godinama njihove ljubavi, pročitajte u novom broju Glorije (br. 779) ili se pretplatite na PDF izdanje.

PROČITAJTE VIŠE: POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: Oproštaj od Vjekoslava Šuteja SVEĆANA KOMEMORACIJA: Oproštaj od velikog maestra IN MEMORIAM: Preminuo Vjekoslav Šutej VJEKOSLAV ŠUTEJ: Mahao sam i plakao VJEKOSLAV ŠUTEJ: Maestro se osjeća dobro nakon operacije VJEKOSLAV ŠUTEJ: Djeca mi daju snagu

Linker
21. travanj 2024 08:48