Ivan Posavec
KOLEKCIJA ADRIAN

Ivana Omazić: Moja modna marka omaž je mojim korijenima

Najuspješnija Hrvatica u svijetu visoke mode napravila je svoju prvu modnu marku, kolekciju Adrian, koja je kompletno sašivena u Hrvatskoj i oslikana domaćim etnografskim motivima.

Ivana Omazić, rođena Zagrepčanka, zadnjih dvadesetak godina karijeru je gradila u inozemstvu i to radeći u modnim kućama Romeo Gigli, Jil Sander, Prada, Miu Miu, Celine i Maison Martin Margiela, a ovaj projekt opisuje kao održavanje svoje emotivne veze s domovinom.

Motivima dalmatinskih kućica, ovčica i praščića dizajnerica, osim što je dala svojevrsni omaž svojim korijenima, donijela je i jedan novi polet posrnuloj hrvatskoj tekstilnoj industriji.

Kolekcija Adrian ekskluzivno će biti predstavljena u novoj GlorijiGLAM koja izlazi u ponedjeljak 9. lipnja, a dotad pogledajte neke od fotografija iz kolekcije u našoj fotogaleriji.

Intervju s Ivanom Omazić u kojem govori zašto vjeruje u domaću tekstilnu industriju, što se sve moralo poklopiti da Adrian od ideje izraste u proizvod, koliko će odjeća iz kolekcije stajati, gdje će se moći kupiti, kao i tko je zapravo Adrian pročitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od 5. lipnja.

Linker
26. travanj 2024 20:18