Ivana Kovač: Umjesto u hotelu, u Rimu sam spavala kod hodočasnika

Pjevačica Ivana Kovač otputovala je u Vječni grad na harley-davidsonu, prespavala kod hrvatskih hodočasnika, a potom s tisućama drugih bajkera otišla na Trg sv. Petra po blagoslov pape Franje

Kaže se da svi putevi vode u Rim, a moj dečko Elvir Hasanhodžić i ja odabrali smo jedan od neobičnijih. U Splitu smo sjeli na njegov harley-davidson i dovezli se do Zadra, odakle smo trajektom došli do An­cone i dalje motorom nastavili prema Rimu. Vožnja od dvjestotinjak kilometara na veliku bajkersku feštu u povodu 110. godišnjice tvrtke Harley-Davidson za nas je bila avantura života, a naš prvi posjet Vječnom gradu zauvijek ćemo pamtiti po papinom blagoslovu ispred Bazilike sv. Petra. Spavanje s hodočasnicima I smještaj nam je bio neobičan. Umjesto da odsjednemo u hotelu, zajedno s ostalim bajkerima iz Hrvatske spavali smo u Domu hrvatskih hodočasnika Dr. Ivan Merz, koji se nalazi u predgrađu Rima. Četiri noćenja s doručkom u apartmanu platili smo samo 180 eura, a smještajem smo bili više nego zadovoljni – sobe su čiste i ugodne, a dom vode vrlo ljubazni vlasnici rodom iz Hrvatske.

Pročitali ste skraćeni tekst o Ivani Kovač. Cijeli putopis i ekskluzivne fotografije potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 969). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
18. ožujak 2024 13:03