STOP MALTRETIRANJU

Ivana Husar, Martina Tomčić i Ivo Josipović protiv nasilja

Glazbene dive Ivana Husar Mlinac, Martina Tomčić Moskaljov i Predsjednik RH prof.dr.sc. Ivo Josipović pridružili su se akciji Glazbom reci stop maltretiranju. Najslušaniji zagrebački radio Antena Zagreb u suradnji s partnerima četvrtu godinu zaredom osviještavaju sve nas kako bismo poduzeli sve moguće mjere da se zaustavi svako maltretiranje među djecom.

– Upravo počinje četvrta godina kako provodimo ovu akciju. Zajedno sa slušateljima Antene i osobama iz društvenog života Hrvatske pokušavamo zaustaviti nasilje i pomoći da se ovaj problem riješi i zaustavi. Pozivam sve škole i školske bendove da se prijave i sudjeluju te vlastitim primjerom potaknu vršnjake da zajedno promoviraju toleranciju – izjavila je Katarina Sučić, direktorica programa Antene.

Akcija je započela današnjim gostovanjem glazbenih diva Ivane i Martine u programu Antene te podrškom Predsjednika Josipovića. Radnim danima u iduća tri tjedna u programu Antene Zagreb svoja iskustva iz školskih dana ispričat će nam brojne glazbene i sportske zvijezde.

– Nasilje u školama i društvu je veliko zlo kako za žrtve nasilja tako i za one koji se tako ponašaju, ne samo radi kazne nego i radi svih drugih posljedica. Bavljenje glazbom je nešto najljepše i doprinosi da odnosi među ljudima, među mladima budu dobri i usmjereni na nešto lijepo. Draga djeco preporučam Vam da uzmete neki instrument u ruke, zapjevajte i obogatite svoje i živote bližnjih glazbom – izjavio je Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović.

Svi školski bendovi pozvani su da prijave svoje glazbene uratke na Facebook stranici Antene Zagreb te sudjeluju u natječaju čiji će pobjednici nastupiti na velikom završnom koncertu koji će se održati 08. studenog 2013., a pobjednici će biti nagrađeni glazbenim instrumentima.

– Kada u djeci probudimo duh kreativnosti tada oni pronađu kanale kroz koje mogu ispoljiti i svoje dobre i loše trenutke. Na taj ćermo način ispuniti njihovo vrijeme obavezama koje vole i učiniti ih sretnijima. Glazba je sastavni dio svačijeg života direktno ili indirektno stoga mislim da je dobro sredstvo za borbu protiv nasilja – izjavila je glazbenica Ivana Husar Mlinac.

Linker
19. travanj 2024 09:08