EKSKLUZIVNI INTERVJU

Ivana Banfić: Moja drama zbog silikona

Zbog problema koje su joj izazivali silikonski umeci ugrađeni prije 18 godina, pjevačica Ivana Banfić (43), prva naša estradna zvijezda koja je javno progovorila o povećanju grudi u kirurškoj ordinaciji, odlučila ih je eliminirati. No, nakon razgovora s kirurgom shvatila je da to za nju nije najbolje rješenje.

Nakon što izvadi implantate, objasnio joj je dr. Siniša Glumičić, izgubit će i oblik dojki na koji je naviknula – bit će manje, a na žalost, i drastično smanjenog tonusa. Zbog toga je Ivana Banfić odlučila stare implantate zamijeniti novima, a dr. Glumičić odabrao je Mentor umetke koji nisu kancerogeni, ne izazivaju alergiju i punjeni su kohezivnim gelom koji onemogućuje curenje implantata čak i da ga se nekim slučajem probode.

Što se dogodilo s vašim silikonskim umecima da ste ih sada odlučili izvaditi?

– Dulje vrijeme osjećala sam da nešto nije u redu. Kad mi ih je prije 18 godina stavljao, dr. Glumičić, upozorio me da oni imaju svoj vijek trajanja – oko 15 godina. I točno toliko je i prošlo kad sam počela osjećati promjene – nakon što sam rodila, grudi su me počele boljeti, osobito na treninzima. Osjećala sam da se u njima “nešto zbiva”. Nije to bilo ništa alarmantno, ali s vremenom se situacija pogoršavala. Bol je postala jaka, pikalo me, pojavile su se i neke kvržice. Najviše me boljelo pri vježbanju i dok bih ležala. Stalna nelagoda i pritisak iznutra, kao da imam premali grudnjak, stvarali su dodatnu nervozu i želju da si ih sama izvadim. Shvatila sam da moram riješiti taj problem jer ne mogu živjeti sa stalnim osjećajem neugode.

Što ste prvo učinili?

– Još sam lani u siječnju otišla liječniku i složili smo se da moram izvaditi umetke. No, kako sam se naviknula na oblik i veličinu svojih grudi, čemu se prilagodila i koža, odlučila sam nakon vađenja odmah staviti nove umetke, i to od najnovije generacije silikona koji se u grudima i ne osjećaju. Doduše, kopkalo me – što ako za 20 godina opet budem morala pod nož, mijenjati i ove silikone? Ali nakon što smo “pročešljali” sve opcije, to je bilo najbolje rješenje.

Pročitali ste skraćenu verziju razgovora s Ivanom Banfić. Cijeli intervju u kojem govori o svom iskustvu, zdravlju i reakcijama okoline, potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 942) ili se pretplatite na PDF.

Linker
17. travanj 2024 13:35