PRED OGLEDALOM

Iva Šulentić: Moje male kozmetičke tajne

Iva Šulentić , 28-godišnja voditeljica na radiju (Totalni HM) i televiziji (HTV), okušala se i kao glumica (u serijalima ‘Sve će biti dobro’, ‘Lud, zbunjen, normalan’, ‘Dnevnik plavuše’…), a jednako je svestrana i kad je riječ o izgledu. Cijelo ljeto – koje je provela u Ljubljani, Sarajevu, Toskani i na Kornatima – bila je crvenokosa, a jesen dočekuje kao – plavuša.

Je li vam kosa posvijetlila na suncu ili ste je tako obojili? – Kombinacija jednog i drugog. Nakon snimanja serijala ‘Dnevnik plavuše’, u kojoj sam bila crvenokosa, svoju sam prirodnu svijetlosmeđu kosu prošarala svijetlim pramenovima. Na suncu je postala gotovo platinasta, što mi se tako svidjelo da sam se dogovorila sa svojom frizerkom da nastavimo u ‘istom tonu’.

Što sve koristite za njegu i ‘čuvanje’ boje? – Svjesna sam štetnog sunčevog djelovanja pa kožu i kosu općenito štitim, ne samo da bih sačuvala boju. Lani sam otkrila liniju proizvoda La Biostethique Methode Soleil, a najviše su mi se svidjeli šampon i balzam za dubinsku njegu.

Jeste li skloni promjenama frizura? – Boje i frizure mijenjala sam uglavnom zbog posla pa sam imala bob, frizuru u stilu Lokica, šiške… Katkad volim da mi je kosa dovoljno dugačka da je mogu svezati u rep na vrhu glave, a onda je tako skratim da mi je jutarnja frizura – zajedno s pranjem i sušenjem – gotova prije nego što mi zakipi voda za kavu. Što se, pak, boja tiče, šaram po paleti između smeđih, plavih i crvenih nijansi.

Kako se šminkate? – Minimalistički. Od dvanaeste godine sam pod televizijskom šminkom pa kožu lica u svoje privatno vrijeme nastojim odmarati. Trebaju mi samo rumenilo za obraze, eventualno korektor da prikrijem podočnjake te maskara. No, volim snažne ruževe – od koraljnocrvene do tamnoljubičaste boje – ali kad ih stavim, na očima je samo maskara. Šminkate li se kad ste na radiju, kad vas se ne vidi? – Ne šminkam se za druge. Kad se uređujem, činim to za sebe – poštujući priliku, ili iz gušta. Na radiju su najvažniji moj glas, prirodnost i opuštenost, a šminka na to ne utječe.

Uzimate li neke preparate za ‘čuvanje’ glasa? – Nastojim ne piti hladna pića, ne derati se, a uzimam i dodatke prehrani s vitaminima i mineralima.

Damir Leljak

Linker
14. travanj 2024 15:49