PREKINUTA ZABAVA

Incident vojvotkinje od Cornwalla

Protekli petak označio je petu godišnjicu braka princa Charlesa i vojvotkinje od Cornwalla. Nažalost, što god je britanski prijestonasljednički par planirao, propalo je pošto je Camilla u srijedu iščašila nogu na planinarenju.

Tijekom šetnje škotskim brežuljcima, 62-godišnja vojvotkinja nezgodno je pala i “zaradila” frakturu noge ozlijedivši lijevu fibulu. Camilla, koja je odsjela u Birkhillu, prinčevoj privatnoj rezidenciji na kraljičinom imanju Balmoral, disciplinirano je poslušala liječnički savjet da ne opterećuje ozlijeđenu nogu te da nosi plastični zavoj sljedećih šest tjedana.

Incident je uslijedio samo nekoliko tjedana nakon što je ukliještila živac tijekom istočno-europske turneje, ali unatoč ozljedama, Londončanka tvrdi da je i dalje u sjajnom raspoloženju te je već javila da planira obaviti sve predviđene obaveze čim se vrati sa Uskršnjih praznika polovicom travnja. Princ Charles je odsjeo s njom u Birkhillu za vrijeme nezgode, iako nije bio s njom u šetnji za vrijeme pada. U četvrtak je morao otputovati za London, ali vrlo brzo se vratio kako bi pazio na suprugu pošto je, kako stoji u priopćenju, “zabrinut za njeno zdravlje, iako se ozljeda noge ne čini posebno opasnom”.

Camilla nije otkrila lom na nozi čak 24 sata nakon pada, a tek na inzistiranje kućnog liječnika pristala je na rendgendsku snimku na kojoj je otkrivena fraktura. Unatoč optimizmu, incident je potakao dodatnu zabrinutost za njeno zdravlje, naime, u njenoj obitelji postoji povijest oboljevanja od osteoporoze.

Linker
18. travanj 2024 23:44