MATE MIŠO KOVAČ

Imam najbolju publiku na svijetu

Da nije krv voda, kako kaže stara narodna, vidjelo se na velikom koncertu Nikoga nisam volio tako Mate Miše Kovača, kada je kao posebna gošća nastupila njegova kći Ivana Kovač, pjevačica Magazina. Ona je, naime, pjevajući “Potraži me u pjesmi”, “Nikoga nisam volio tako” i “My Way”, pjesmu posebno posvećenu ocu, dobila buran pljesak publike, koja je i Mišu Kovača dočekala s ovacijama odmah nakon uvodne pjesme “Poljubi zemlju po kojoj hodaš”.

Euforija je tresla oko 20 tisuća ljudi u publici u zagrebačkoj Areni puna tri sata, koliko je glazbenoj legendi, kojem su gosti na koncertu bili još i Baruni i klapa Kampanel, trebalo da otpjeva čak tridesetak hitova poput “Ostala si uvijek ista”, “Svi pjevaju, ja ne čujem” i “Dalmacija u mom oku”.

Raznježeni Mišo neke pjesme je posvetio svojim najmilijima: supruzi Lidiji Kovač pjesmu “Ti si za me rođena”, a pokojnom sinu Ediju “Grobovi im nikad oprostiti neće”. Lidija Kovač je, pak, cijeli koncert provela na stepenicama pozornice, pjevušeći njegove pjesme i zaljubljeno ga gledajući, a o tome koliko je privržena svom suprugu, najbolje govori i zlatni privjesak s dijamantima koji nosi oko vrata, i na kojem piše – Mišo.

– Imam najbolju publiku na svijetu, ona me stvorila, a moji obožavatelji dicu uče ‘ko je Mišo Kovač – s pozornice je poručio legendarni pjevač, koji je pokazao i svoj humanitarni karakter: dio prihoda od prodaje ulaznica darovat će za kupnju mobilnog mamografa.

Marijana Marinović

Linker
29. travanj 2024 02:44