SLATKA ŠKOLA

IDEJE ZA USKRS Cupcake s pačićem

Kao nekad s plastelinom, poigrajte se ticino masom i razveselite djecu cupcakeom s pačićem.

Ove godine iznenadite svoje najmilije maštovitim desertima, u izradi kojih će uživati i najmlađi.

Cupcake s pačićem

Sastojci za 34-38 komada: 26 dag glatkog brašna, 20 dag oštrog brašna, 39 dag šećera, 20 dag maslaca, 2,2 dl mlijeka, 4 jaja, 1 velika žlica praška za pecivo, 1 žličica ekstrakta vanilije, 1 žličica soli.

Krema za travicu: šećer u prahu, maslac, mlijeko, sol, vanilin šećer, jestiva zelena boja.

Ukrasi: ticino masa, jestive boje.

Priprava: Brašno, prašak za pecivo, sol i šećer miksajte na srednjoj brzini dodajući postupno maslac, a potom i jaja. U mlijeko ulijte ekstrakt vanilije te u tri navrata dodajte smjesi. Miješajte još nekoliko minuta pa ulijte u kalupić do dvije trećine. Pecite na 160 stupnjeva oko 15 minuta. Za zelenu kremu pjenasto izradite maslac s vanilijom, naizmjence dodajući šećer u prahu i mlijeko. Kad se smjesa poveže, dodajte boju.

Ukrašavanje:

1. Od bijele ticino mase oblikujte polovicu jajeta, izdubite je i napravite zupce. Od žute mase oblikujte kuglicu za tijelo te nešto manju za glavu i spojite ih čačkalicom.

2. Od žute mase napravite krilca i pričvrstite ih vodom. Od narančaste izradite kljun, napravite i dvije crne kuglice za oči te pričvrstite čuperak.

3. Slastičarskom vrećicom sa zupčastim nastavkom nanesite zelenu kremu ili travu oblikujte pomoću vilice.

4. Od razvaljane ticino mase različite boje modlicom izrežite cvjetiće, podignite im latice i poslažite ih na travu. Pričvrstite pačića.

Recepti Ana Marcelić, Fancy Cake, Zagreb; Pripremila Vesna Gregl; Snimio Željko Grgić

Linker
10. kolovoz 2022 00:38