HRT
SAMO ISKRENA

I ja sam u Plesu sa zvijezdama dobivala oštre komentare

Za Martinu Tomčić mnogi će reći da je najstroža članica žirija HRT-ovog showa Zvijezde pjevaju: od njezinih komentara natjecatelji najviše strepe i njenim se dobrim ocjenama najviše vesele.

Odlučili smo provjeriti što ova operna pjevačica i glazbena pedagoginja misli o imidžu koji je prati.

U posljednjoj emisiji Zvijezde pjevaju bili ste prilično oštri prema nekim natjecateljima, kako to komentirate?

Bila sam iskrena kao i svaki put, kao što sam iskrena zadnjih sedam sezona. Nekada svoj komentar sročim vješto, nekada manje vješto, ali stojim iza svake svoje riječi. Budući se radi o emisiji koja ide uživo i ograničeni smo vremenski, moramo reagirati promptno i nema baš prostora za ukrašavanje istine. I ja sam u sestrinskoj emisije Ples sa zvijezdama dobivala oštre komentare.

Dogodi li se ikada da sljedeći dan nakon emisije pomislite da ste možda prema nekome bili prestrogi ili preblagi?

Zna se dogoditi da ponekad zvuk koji dolazi do nas u slušalice nije adekvatan, ali tu se radi o malim tehničkim detaljima i odstupanjima za 5 do 10 posto. Drugi dan mi se stoga može učiniti da je netko bio mrvicu bolji ili lošiji nego sam ga ja večer prije čula no nikako toliko da bi korigirala svoju ocjenu.

Sviđa li Vam se imidž najstrože članice žirija?

Niti me veselim niti me žalosti. Taj imidž priskrbili su mi mediji i oni imaju legitimno pravo na to. Isto kao što je moj stav u showu Zvijezde pjevaju nužno subjektivan, tako je i etiketa najstrože članice žirija koju su mi dali mediji njihov odnosno vaš subjektivni stav. A i ja osobno i mediji imamo pravo na svoj stav. Mislim da je borba s medijima borba s vjetrenjačama.

T.T.

Linker
19. travanj 2024 20:12