SARAH JESSICA PARKER

I Carrie bi tako učinila

Nakon jedanaest godina zajedničkog života razvode se Sarah Jessica Parker (43) i Matthew Broderick (46). Blagdane su, doduše, proveli zajedno, u društvu šestogodišnjeg sina Jamesa Wilkea i prijatelja, a 4. siječnja sina su poveli na Broadway, u Neil Simon Theater na zadnju izvedbu predstave “Hairspray” i tada su se posljednji put zajednički pojavili u javnosti.

Iako par nije objavio da se razvodi, bliski prijatelji glumice koja se proslavila ulogom kolumnistice Carrie Bradshaw u serijalu “Seks i grad” kažu da se iselila iz zajedničkog doma u New Yorku te da je već unajmila njujorškog agenta za nekretnine da joj pronađe novi stan. Za razdor braka dva horoskopska Ovna presudan je njegov preljub s 25-godišnjom djevojkom koju je upoznao prošle godine, izjavio je prijatelj glumačkog para za američki magazin Star.

Veza glumca koji se proslavio ulogama u filmu “Godzilla” te “Slobodan dan Ferrisa Buellera” i misteriozne crvenokose djevojke navodno je započela u njujorškom baru, gdje su se upoznali, nakon čega su počeli razmjenjivati SMS poruke. Dok je Sarah Jessica Parker bila na snimanju serijala u Los Angelesu, njezin muž i njegova ljubavnica počeli su se viđati u stanu njegova prijatelja, a potom i njezine prijateljice koja je ispričala: – Ona i Matthew upali su mi jednu večer u stan, vidno pijani, mora da su pili cijelu noć. Odvukla ga je u sobu i zatvorila vrata. Pola sata kasnije, Matthew je izišao iz sobe i otišao, dok je ona ostala pijana ležati na krevetu, odjevena samo u gaćice.

Ni glupa, ni slijepa

Prijatelj Sarah Jessice Parker kaže da ona nije glupa ni slijepa i da već dugo zna što se događa u njezinu braku.

– Sarah je napokon rekla kako joj je svega dosta. Shvatila je da je on jednostavno nije vrijedan. Oni su zadnje mjesece već živjeli kao da su rastavljeni. Istina, zbog sina je provela zimske praznike s njim, pretvarajući se da je sretna. Odlična je glumica kad poželi odigrati važnu ulogu – rekao je njezin prijatelj, dodajući da joj je neko vrijeme bilo lakše ostati živjeti s mužem nego prolaziti kroz težak razvod.

Ovo nije prva kriza poznatog para. O njihovim se bračnim problemima nagađalo i početkom 2002. Glasine da im brak razdiru svađe i međusobna netrpeljivost počele su kolati u siječnju, nakon dodjele nagrada Zlatni globus u Los Angelesu (tijekom karijere Parker ih je osvojila četiri), kad je ona proglašena najboljom komičarkom. Tada se na ceremoniji nije pojavila sa suprugom, već s glumcem Johnom Corbettom koji u serijalu glumi njezinog momka Aidana.

Nagađanja su bila potaknuta i činjenicom da su se tijekom 2001. u javnosti rijetko pojavljivali zajedno, no, postalo je jasno da se radilo o “lažnoj uzbuni”: Broderick je svaku večer glumio u uspješnoj kazališnoj predstavi “Producenti” na Broadway, a njegova supruga bila je zauzeta snimanjem “Seksa i grada” pa jednostavno nisu imali vremena za zajedničke izlaske. A ako je među njima i bilo problema, riješili su ih na najbolji mogući način: u travnju 2002., u jeku snimanja serijala “Seks i grad”, glumica je objavila da je trudna, a roditelji su postali u listopadu iste godine. Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick upoznali su se 1993. – njoj je bilo 28, a njemu 31. Broderick je bio oduševljen njezinim temperamentom i entuzijazmom, veselom naravi i svestranošću. Nekoliko puta su se slučajno susreli, a glumica je potom nestrpljivo čekala da je nazove. Telefon je zazvonio tri mjeseca kasnije i otada su bili nerazdvojni.

Idila je, doduše, narušena nekoliko puta, a jednu je “krizu” svojom nesmotrenom izjavom izazvala sama glumica. Gostujući u TV showu Davida Lettermana izlanula je da je Matthew savršen, odnosno, da bi bio doista savršen kad bi je zaprosio. Što je rekla, shvatila je vjerojatno i prije nego li je završila rečenicu, no povratka nije bilo. Povučeni Broderick je poludio jer nije volio uvlačiti javnost u svoju intimu. Osim toga, iz nekog je razloga bio nesklon braku pa je među njima to bila tabu tema. No, svi su nesporazumi riješeni i nakon četiri godine, u svibnju 1997., Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick vjenčali su se na vrtnoj zabavi, ispred 140 uzvanika, od kojih nitko nije imao pojma što im domaćini pripremaju. Prije Matthewa Brodericka, Sarah Jessica Parker bila je u vezi s glumcima Robertom Downeyem Jr. i Nicolasom Cageom te Johnom Kennedyjem Jr., sinom američkog predsjednika. Njujorčanka s najviše stila, glumica i koproducentica jednog od najgledanijih američkih serijala, “Seks i grad”, koju gledatelji poistovjećuju s likom Carrie uvjereni da ona i u privatnom životu pije, puši, psuje i mijenja ljubavnike, očito prolazi kroz teško razdoblje, a britki um, pozitivna energija, seksi figura i odlučnost koji su bili presudni da dobije ulogu u “Seksu i gradu”, pomoći će joj da kroz razdoblje koje je pred njom prođe uzdignute glave. Baš kao što bi to učinila Carrie Bradshaw.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
23. travanj 2024 18:11