NAJSRETNIJI DAN DAVORA DOMINIKOVIĆA

I besane noći mogu biti divne

Napisala Jasmina Rodić Snimci: Igor Nobilo i privatni album

Tko je taj mali stranac u našem krevetu? – pitali smo se supruga i ja gledajući Filipa kako mirno spava nakon što smo ga iz rodilišta donijeli kući. Ali ta slatka ” štruca” od tri kilograma i 49 centimetara uskoro je postala središte našeg svijeta – priča 29-godišnji rukometaš Davor Dominiković, nježno grleći jednoipolmjesečnog sina Filipa. Otkako je 27. veljače postao otac (štoviše, prisustvovao je Filipovom rođenju), hrvatskom reprezentativcu i članu španjolskog kluba Portland san Antonio osmijeh ne silazi s lica. Ali niti podočnjaci, dodaje u šali. Naime, poput većine beba, i njegovog Filipa muče grčevi zbog kojih noću plače. A kad je budan on, budni su svi.

Iako su potpuno opremili dječju sobu u svom stanu u Pamploni (u koju su se doselili prošlo ljeto), dječačić zasad spava u kolijevci pokraj njihovog kreveta. Tako su, kažu Davor i njegova supruga Ana, mirniji. A sigurnost im ulijeva i činjenica da je stan koji su unajmili, svega 200 metara udaljen od bolnice Virgen del Camino u kojoj se Filip rodio, i u kojoj je njegov pedijatar. Prvih mjesec dana mnogo su im pomogli Anina majka Mila i Davorova majka Ivka, koje su ih oslobodile kućanskih poslova te dale Ani nekoliko korisnih savjeta vezanih uz bebu. A onda je, uoči Uskrsa, mlada majka prošla “vatreno krštenje” .

– Moja mama i punica su se vratile kući, a ja sam otputovao u Hercegovinu na prijateljsku utakmicu s reprezentacijom, pa je Ana ostala sama s Filipom. No, odlično se snašla – priča popularni sportaš iz Metkovića, dodajući kako su mališana izveli u prvu šetnju kad mu je bilo samo 15 dana.

– Filip je nakon rođenja dobio blagi oblik žutice, pa su nam liječnici savjetovali da ga što prije odvedemo u šetnju, na sunce. A Pamplona je prekrasan grad, prepun zelenila, parkova i dječjih igrališta, pa je s guštom obilazimo – priča Davor Dominiković, koji je 7. travnja sa suprugom i sinom proslavio 29. rođendan. U posljednjih mjesec dana popularni sportaš izvještio se u svemu – od presvlačenja pelena do kupanja. Jedino delikatan posao rezanja noktiju na malim prstićima svog sina još uvijek radije prepušta supruzi. Koja, pak, kaže da im je kuća prvih dana nakon Filipovog rođenja izgledala kao cvjećarnica.

– Dobila sam buket cvijeća od svakog Davorovog suigrača pa je on morao otići u trgovinu i kupiti nekoliko vaza, jer ih u kući nismo imali dovoljno – otkriva 27-godišnja diplomirana ekonomistica Ana Dominiković. Mladi par jedva čeka lipanj i kraj rukometne sezone da s Filipom dođu kući u Hrvatsku. Dotad, njihovi prijatelji i članovi obitelji s nestrpljenjem iščekuju svaki e-mail u kojem im šalju dječakove fotografije te redovite “izvještaje” o njegovom napretku.

Linker
26. travanj 2024 17:52