POČASNA GRAĐANKA

Hvaranka Blue Ivy privlači turiste na naš najsunčaniji otok

Blue Ivy Carter , kćer globalno popularne pjevačice Beyoncé (30) i njenog supruga Jay-Z -ja (42) gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić proglasio je počasnom građankom, a vijest je snažno odjeknula svjetskim medijima zainteresiranima za živote slavnih. Djevojčica rođena u siječnju je, smatra Bebić, zaslužna za bolji odaziv stranih gostiju, budući da su njeni roditelji krajem prošloga ljeta boravili na Hvaru te upravo tu odabrali njeno ime. Par se tada snimio ispred plavičastog drveta tijekom jutarnje šetnje, a na videu se čuje i trudna Beyoncé.

– Probudili smo se jutros i pošli u lijepu šetnju. Prošli smo pored ovog plavog drveta, mislim da se radi o plavom bršljanu, što bi bilo sasvim prigodno – govori pjevačica.

Pjerino Bebić na ovaj je način želio zahvaliti slavnim roditeljima na neplaniranoj medijskoj pažnji koju je grad dobio. Bebić je Beyonce i Jay-Z-ju uputio i pismo sljedećeg sadržaja.

Priča o podrijetlu imena vaše djevojčice Blue Ivy privukla je veliku medijsku pozornost i osigurala sjajnu turističku promociju gradu Hvaru. Stoga sam odlučio vašoj kćeri podariti status počasne građanke.

Bebić je također pozvao obitelj da ponovno posjeti Hvar.

Budući da je Beyoncé prije dva tjedna na svom Tumblr profilu objavila i stihovani izvadak iz knjige “A Field Guide to Getting Lost” američke spisateljice Rebecce Solnit, koji također upućuje na plavi bršljan, nije sasvim sigurno da je pjevačica ime djeteta odabrala na Hvaru. U Hrvatskoj je već mogla znati ime svoje djevojčice, a pronalazak drveta s plavom biljkom penjačicom smatrati samo zgodnom podudarnošću. Kako bilo, Hvarani će profitirati od obožavatelja slavne pjevačice, koja o stvarnoj inspiraciji za neobično ime ne daje konačne potvrde, već samo naznake.

Linker
19. travanj 2024 01:38