ROMAN MAJETIĆ

Humor kao jedini način "preživljavanja"

Što je teže, režirati sapunice ili pisati u novinama? – Odgovarati na pitanja u intervjuima.

Kako je najlakše motivirati glumce? – Treba im reći: “Izgledaš sjajno u kadru”. To uvijek pomaže.

Što činite kad glumci na setu zaborave scenarij? – Pristojno ih zamolim da ga nauče. Osim ako je riječ o mom tekstu. Tada ih ljutito zamolim da ga nauče.

Čime ih nagradite kad na snimanju sve teče glatko? – Dobrom atmosferom… pohvalom, šalom, komplimentom…

Zašto ste napustili novinarstvo? – Zato da shvatim koliko je grozan osjećaj kada drugi pišu o vama.

Kažu da novac kvari ljude. Što vi mislite o tome? – Meni bliski ljudi tvrde da se nisam previše promijenio. Doduše, oni znaju i da nemam previše novca…

Okušali ste se kao novinar, producent, scenarist, redatelj… Što potom slijedi? – Naivno se nadam da se čovjeku prije ili kasnije ispune oni najraniji dječački snovi. Na ponos mojeg sina i zgražanje meni drage osobe, volio bih postati – profesionalni pilot.

Jedan ste od najpoželjnijih neženja u zemlji. Planirate li se “smiriti” uz jednu ženu? – Siguran sam da me žene koje su upoznale mene i moj život ne bi stavile na tu listu… Naime, obično mi govore da odlazim u zoru i vraćam se kući kasno u noć, da sam oženjen za svoj posao…

Priča se da ste veliki zavodnik. Što vi mislite o tome? – Priča se i da sam sramežljiv… Barem tako tvrde one rijetke koje su mi se usudile prići.

Jeste li strog roditelj? Kakav je vaš odnos s devetogodišnjim sinom Franom Krstom? – Nadam se da nisam strog. Mislim da strogost u odgoju nužno uzrokuje distancu, a ja bih bio jako nesretan kada bih osjetio da mi je najvažnija osoba na svijetu daleka.

Što se uvijek mora nalaziti u vašem hladnjaku? – Cola zero.

Što biste ponijeli sa sobom na pusti otok? – Ništa. Ili bih, možda, ipak nekoga poveo sa sobom…

Na što biste potrošili i posljednji novčić? – Na ono na što i inače trošim – na putovanja.

Čega se najviše plašite? – Visine.

Vjerujete li u reinkarnaciju? – Ne vjerujem. Ipak, bilo bi zanimljivo reinkarnirati se kao žena, da napokon shvatim kako taj mozak funkcionira.

Što vas može izbaciti iz takta? – Glupost.

Što vas može nasmijati? – Smijeh je bitan dio mog života. Iz dana u dan radim s ljudima, a paralelno s tim stalno moram rješavati probleme, zato mi je humor jedini način za “preživljavanje”.

A rasplakati? – Nesreća svakog djeteta.

Gdje se vidite za dvadeset godina? – To je dosta teško pitanje za nekoga tko je u deset godina nekoliko puta mijenjao gradove u kojima je boravio, te je uz to promijenio barem tri profesije.

Tanja Vučičević

Linker
26. travanj 2024 06:09