NAJGLEDANIJI

Hugh Laurie ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Britanski glumac Hugh Laurie (52) u posljednjem izdanju Guinnessove knjige rekorda proglašen je najgledanijim čovjekom na televiziji, zahvaljujući liku ciničnog doktora Gregoryja Housea u američkoj medicinskoj seriji ‘Dr. House’. Svojom novom titulom svrgnuo je s trona Davida Hasselhoffa (59), koji je dosad držao prvo mjesto.

Televizijska serija ‘Dr. House’ proglašena je trenutno najpopularnijom na televiziji, a gleda je sveukupno 81.8 milijuna ljudi u 66 zemalja svijeta, dok za njom slijedi ‘CSI: Miami’ sa 73.8 milijuna.

Uz to, Hugh Laurie trenutno zarađuje 250 000 funti po epizodi, što ga čini najplaćenijim glumcem na malim ekranima. Donedavno je taj superlativ pripadao Charieju Sheenu, no zahvaljujući čestim ispadima u medijima, izbačen je iz ekipe serije Dva i pol muškarca te je njegovo mjesto ‘popunio’ Ashton Kutcher.

Laurie je za svoju izvedbu doktora Housea osvojio i dva Zlatna globusa, a u svibnju je dao nagovjestiti da bi nakon osam godina sljedeća sezona serije za njega mogla biti i posljednja te je istaknuo da mu se posao direktno odrazio na privatni život.

– Snimanje televizijske serije koja se emitira svaki tjedan je kao da se pridružite mornarici te na dest mjeseci godišnje otputujete na drugu stranu svijeta – šarmantni glumac izjavio je za Radio Times te rekao da bi volio napustiti seriju dok je još uvijek uspješna.

Linker
27. travanj 2024 12:26