MICHELLE OBAMA

Hillarynim stopama

Michelle Obama (45), supruga prvog tamnoputog američkog predsjednika Baracka Obame (48), imala je čast fotografirati se za naslovnicu američkog izdanja magazina Vogue. Prvu damu fotografirala je slavna Annie Leibovitz u hotelu Hay-Adams, gdje je Obamina obitelj odsjela prije inauguracije. – Jedina prva dama koja se prije nje pojavila na naslovnici Voguea, u prosincu 1998., bila je Hillary Clinton – izjavio je Patrick O’Connell, glasnogovornik tog uglednog časopisa.

Naslovnica će izaći u ožujku, a na njoj će svijet vidjeti suprugu prvog tamnoputog američkog predsjednika u ružičastoj haljini dizajnera Jasona Wua, koji je kreirao i haljinu koju je nosila tijekom inauguracije. Na foto sessionu snimljena je i u crnoj haljini dizajnera Narcisa Rodrigueza.

Prva dama, koju nazivaju novom Jacqueline Kennedy, na koju podsjeća po istančanom stilu i eleganciji, otkrila je kako se navikava na život u Washingtonu i Bijeloj kući, te njezine planove u kojima nastoji biti uzorna prva dama ali prije svega – prva mama.

-Nastojat ću voditi kćerke u školu svako jutro. Postoji, naravno, element njihove samostalnosti, pa nekad neće biti potrebno da ih vozim. Volim biti prisutna i angažirana u njihovim školskim aktivnostima. Htjela bih upoznati njihove učitelje i ostale roditelje – izjavila je Michelle za magazine People.

Kako je došlo do toga da se pojavi na naslovnici, objasnila je urednica američkog Voguea, Anna Wintour.

-Linija vodilja predsjedničke kampanje Baracka Obame bila je promjena, iako nitko od nas u Vogueu nije očekivao da će to uključiti i promjenu garderobe prve dame. Bilo je inspirirajuće vidjeti kako je Michelle Obama iskrena i samopouzdana u svom osobnom stilu – objasnila je Wintour.

Gordana Kolanović

Linker
20. travanj 2024 13:52