NOVA KARIJERA

Helena Šopar: Srce me vuče pred kamere

Kad sam prije pet mjeseci prijateljima rekla da će ovo biti moja godina, nisam sasvim vjerovala u to, ali zvučalo je dobro… A onda su se moje riječi počele ostvarivati: snimila sam reklamne kampanje za britansku robnu kuću Marks&Spencer i modnu kuću Ann Taylor, potom modne i beauty editorijale za britanske magazine Marie Claire i Red te za meksičko izdanje Voguea, a sad, kao kruna svega, stigla je ponuda za filmsku ulogu – govori hrvatski top-model Helena Šopar (26), koju poslije sedam godina manekenske karijere sve više privlači gluma.

Nakon kratkog crno-bijelog filma “Mind Games” redatelja Gavina Bonda i uloge u akcijskom trileru “The Last Sunshine” Seana Blaira, Heleni je priliku dao zagrebački redatelj Dominik Sedlar, koji u Americi snima svoj prvi dugometražni film “In Between Engagements”. U toj komediji, koja govori o ljubavi i problemima u vezama četiri para (među kojima je i jedan istospolni), Helena Šopar dobila je jednu od glavnih ženskih uloga, a glumit će – naravno – na engleskom jeziku.

Zbog modnih poslova propustila je i odlazak na audiciju za film, stoga je preko skypea pred Dominikom Sedlarom, sinom hrvatskog redatelja Jakova Sedlara, te producentima iz Vision Filmsa, pokazala svoje viđenje lika koji joj je ponuđen – atraktivne i otvorene Alex. I prošla!

– U liku Alex prepoznala sam djelić sebe: i ona je cura u dvadesetim godinama, čvrsta je i uporna, pravedna i istinoljubiva. Romantičarka je i željna strasti, a kako joj sve to nedostaje u vezi, postaje nezadovoljna – kaže Helena Šopar, koja za razliku od Alex nema ljubavnih problema jer je, kako kaže, sretno slobodna. Dok ne nađe srodnu dušu s kojom će joj se dogoditi ljubavna čarolija, svim srcem će se posvetiti glumi, a zbog filma će mjesec dana predahnuti od modnih snimanja.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o glumačkoj karijeri top-modela Helene Šopar. U tiskanom izdanu Glorije (br. 904) pročitajte i tko su Helenini omiljeni glumci i filmovi, kako usavršava svoj engleski i polazi satove glume, kako joj je na setu partner šarmantni Armand Assante, zašto je uspoređuju s glumicom Ali McGraw. ..

Linker
27. travanj 2024 06:27