RAZOTKRIVANJE

Helena Šopar: Severina je najzgodnija Hrvatica

Kakav je osjećaj vidjeti se na naslovnicama ili plakatima? – Uopće ne razmišljam o tome: nakon jedne naslovnice ili reklame dolazi novi posao, novi casting, novo putovanje, nove obveze.

Planirate li u New Yorku kupiti stan? – Da, uskoro.

Koje je vaše omiljeno mjesto u Velikoj Jabuci? – Empire State Building. Ta me zgrada podsjeća na predivnu ljubavnu priču i susret Meg Ryan i Toma Hanksa na njenom vrhu u filmu “Romansa u Seattleu”.

Koliko ste se puta vi popeli na vrh Empirea? – Često tamo odem, jer to mjesto na mene čudesno djeluje. A možda jednom i ja ondje nađem svog Toma Hanksa.

Koja vam je prva asocijacija na Novalju? – Hrana. Kad god gledam film “Moje grčko vjenčanje”, sjetim se svoje obitelji i Novalje. Moji roditelji vode obiteljski restoran Paprika pa kad mlađa sestra Tamara i ja dođemo doma, glavna je briga – što će nam skuhati. Volite li više pašku janjetinu ili sir? – Sir. Janjetinu ne jedem. Znam da to nije pohvalno za jednu curu iz Novalje, ali valjda sam ja paška “crna ovca”.

Imate li nadimak? – Čak tri. Mrka, Baby H i Helga.

Je li vam ikad u poslu smetala tamnija put? – Da, bolje prolaze bljeđe cure. Dok druge djevojke sanjaju o mojoj puti, ja bih sve dala da imam porculanski ten. Često čujem komentare “da je barem svjetlija, bila bi savršena”.

Koje vam je najneugodnije iskustvo u poslu? – Kad sam odjevena samo u tanku vesticu snimala na minus 20 na Sjevernom polu, dok su svi oko mene cvokotali u skijaškim odijelima, sa šubarama na glavama. I još su mi prigovarali zašto se tresem…

Koliko šešira imate? – Svaki tjedan izgubim jedan, pa mi ih je teško pobrojiti. No, imam ih na desetke. Kako bi izgledao vaš odmor iz snova? – Na idiličnom mjestu, u kućici koja je sa stražnje strane okružena šumom, a sprijeda ima golemu staklenu stijenu i predivan pogled na more. S društvom roštiljam, sviramo gitaru, a do nas dopire samo šum mora i cvrčanje cvrčaka.

Čega se najviše bojite? – Bolesti.

Koliko palačinki najviše možete pojesti? – Deset.

Što vas rastuži? – Nepravda, ružne riječi, svaki oblik zlostavljanja ljudi i životinja, svađa s meni bliskim ljudima, sudbine beskućnika, tužan film, ne baš sjajno odrađen casting. Tužna sam i kad u kući nema čokolade ili u trgovini više nema deserta koji sam poželjela. A uhvati me tuga i kad na drugom kraju svijeta osjetim nostalgiju za domom.

Kad ste zadnji put plakali? – Nedavno, kad sam ponovno gledala film “Moulin Rouge”.

U što ulažete novac? – U poslovne projekte, privatne satove glume i ispravljanja naglaska.

Koji biste film mogli gledati nebrojeno puta? – “Moulin Rouge” i “Mamma Mia”.

Biste li prihvatili ulogu na filmu? – Voljela bih glumiti u remakeu filma “Bliski odnosi”. Jako mi se sviđa uloga Natalie Portman. S kojom biste se zvijezdom voljeli zaglaviti u dizalu? – S Johnnyjem Deppom ili Ewanom McGregorom.

Imate li neki skriveni talent? – Sviram klavir, mandolinu i tamburicu, a išla sam i na državna natjecanja iz matematike.

Kojoj se povijesnoj ličnosti divite? – Majci Tereziji, jer je cijeli svoj život pomagala drugima. Uvijek je govorila da su ljepota i snaga u malim stvarima.

Kako biste se opisali u tri riječi? – Preosjetljiva, uporna i smotana.

Tko vam je najzgodnija Hrvatica?Severina.

Koji ste najgori trač čuli o sebi? – Najsmješnije mi je bilo kad sam čula da izvjesna osoba priča da imam ekstenzije. Čak mi je jednom i dotaknula kosu da bi se uvjerila u “istinitost” svojih tvrdnji.

Što ste htjeli biti u djetinjstvu? – Profesorica matematike.

Što nikad ne biste oprostili? – U stanju sam stvarno svašta i shvatiti i oprostiti, osim groznih stvari poput ubojstva, zlostavljanja i kriminala.

Koje su vam omiljene životinje? – Pas i konj.

Marijana Marinović

Linker
24. travanj 2024 15:36