MANEKENKA PRED KAMEROM

Helena Šopar i Armand Assante: Dobar posao u Chicagu

Dugo se manekenki Heleni Šopar nije dogodilo da zbog komplimenta nekog muškarca pocrveni do ušiju, no upravo se to zbilo kad joj je Armand Assante (62) na snimanju filma “In Between Engagements” zapjevušio “Beautiful Helena of my soul”. Američki glumac, koji je svjetsku slavu stekao filmom “Kraljevi mamba”, na taj je način polako razbijao tremu 26-godišnje manekenke podrijetlom iz Novalje na Pagu, koja prvi put glumi u dugometražnom filmu i uz tako poznatog partnera.

Riječ je o niskobudžetnoj komediji scenarista i redatelja Dominika Sedlara, u kojoj tumači lik atraktivne, otvorene i smjele djevojke Alex. U američkoj ekipi, uglavnom glumaca iz kazališta Second City i Steppenwolf u Chicagu, manekenka zagrebačke agencije Midikenn jedina je Hrvatica u filmu, no po njenom engleskom to se ne primjećuje: nakon sedam godina života u New Yorku govori ga kao materinski jezik.

– Snima se udarnički, od dva popodne do šest ujutro, ali ništa mi nije teško. Iako sam početnica u ovom poslu, kolege su me odlično prihvatili. Oduševljena sam Armandom Assanteom, nevjerojatno je s kakvom lakoćom glumi. Snimali smo zajedno tri dana i nijednom se nije žalio na umor niti imao neke posebne prohtjeve, što samo dokazuje da su svi veliki umjetnici zapravo vrlo jednostavne osobe – kaže Helena Šopar, koja je s glumačkom zvijezdom čavrljala o ulogama, ljepotama Hrvatske (u kojoj je Assante bio nekoliko puta) i njegovim glumačkim radionicama u New Yorku.

Pročitali ste skraćeni tekst u kojem Helena Šopar govori o snimanju filma, modnoj karijeri i svojoj profesionalnoj budućnosti. U tiskanom izdanju Glorije (br. 909) pogledajte fotografije sa seta i pročitajte cijeli tekst ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
25. travanj 2024 10:06