PRED OGLEDALOM

Helena Minić: Još nisam pronašla idealnu kremu

Pulskoj glumici Heleni Minić (32) ljeto će proteći radno – na brojnim europskim kazališnim festivalima, na kojima nastupa s predstavama ‘Elektra’ i ‘Saloma’ u režiji Damira Zlatara Freya. Obje uloge fizički su vrlo zahtjevne pa Helena veliku pažnju pridaje održavanju kondicije, a i kosa joj zbog stalnih i drastičnih promjena frizura treba biti u dobroj formi.

Kako njegujete kosu? – Bojenje joj, nasreću, nije naštetilo, a tome vjerojatno pridonosi to što redovito koristim Morrocan oil. Riječ je o kozmetičkom proizvodu od arganovog ulja, koji kosu dubinski njeguje, a ne masti. Ipak, najsretnija sam na godišnjem odmoru kad je jednostavno spletem u pletenicu i ne opterećujem se frizurama.

Jeste li i za kožu lica otkrili savršenu njegu? – Isprobala sam uistinu mnogo krema – od skupih, jeftinih, farmaceutskih pripravaka, krema iz kućne radinosti, no još nisam pronašla idealnu. Teška kazališna šminka je veliko opterećenje za kožu pa jednom mjesečno odlazim kozmetičarki na čišćenje i hidratantni tretman.

Kako izgleda vaš dnevni make-up, a kako večernji? – Kod nas glumica nema velike razlike između dnevnog i večernjeg izgleda – nekad u deset ujutro šećem gradom u visokim potpeticama i s crvenim ružem na usnama, a nekad za večernji izlazak stavim samo trunku pudera i malo maskare.

Koji je vaš omiljeni kozmetički proizvod? – Crveni ruž, u svim mogućim nijansama – od japanskocrvene do tamnoljubičaste.

A nakit? – Odgovor na to pitanje najbolje opisuje priča kad mi je dečko, glumac Hrvoje Klobučar, iz Kolumbije donio predivne smaragde. Svidjeli su mi se, no tek kad je iz druge vrećice izvadio ogrlicu od zrnaca kave, iskreno sam se oduševila.

Kako održavate tjelesnu kondiciju? – Vježbam tri do četiri puta tjedno – na orbitrecu, power plateu, joggiram, plivam, idem u teretanu… Volim raznolikost, to je jedini način da mi vježbanje ne dosadi.

Koji vam je omiljeni parfem? – Emilio Pucci Vivara.

Matea Roščić

Linker
20. travanj 2024 05:43