POVRATAK KORIJENIMA

Heidi Klum: Još uvijek sam prava Njemica

– Nemam nikakvih sumnji: rođena sam pod sretnom zvijezdom i toga sam svjesna svakoga trenutka, svakoga dana – izjavila je nedavno njemačka manekenka, model, dizajnerica i televizijska voditeljica Heidi Klum, koja je 1. lipnja proslavila 40. rođendan. Iako je 2008. dobila američko državljanstvo i živi u SAD, sebe još uvijek zove “pravom Njemicom”. Unatoč dobi u kojoj manekenke dobivaju sve manje angažmana, Heidi Klum još uvijek nosi revije istaknutih dizajnera, a odnedavna je u središtu pažnje nakon što se počelo šuškati kako očekuje svoje peto dijete.

Ona, za sada, ne želi komentirati glasine, ali je posve očito da je procvjetala u vezi s nekadašnjim tjelesnim čuvarom, Martinom Kristenom. Tužbu za razvod braka od svojeg drugog supruga, britanskog glazbenika Seala, podnijela je u travnju 2012., ali postupak još nije okončan. Seal je bio ogorčen, pa je čak u naletu bijesa neprimjereno reagirao, optuživši je za pomanjkanje stila i “bludničenje s poslugom”, ali Heidi Klum je ostala pribrana i nije se dala isprovocirati.

– Navikla sam na njegov osebujan izbor riječi, drugi nisu – kratko je komentirala izjavu čovjeka s kojim je, kako se vjerovalo, provela sedam godina koje su bile nalik bajci. Iznenađenja su, čini se, sastavni dio života lijepe Njemice: 1992., kada je poslala svoju skromnu polaroidnu fotografiju na natječaj za izbor najljepše manekenke u Njemačkoj nitko nije mogao ni očekivati da će pobijediti između 25.000 prispjelih kandidatkinja. Na vijest su najburnije reagirali Heidina majka Erna, frizerka iz Bergisch Gladbacha, malog mjesta u blizini Kolna, i otac Gunther, zaposlenik jedne kozmetičke kompanije. U njihovim očima Heidi je ionako bila najljepše dijete na svijetu od 1. lipnja 1973., kad se rodila, no tada nisu mogli ni sanjati kakvu će karijeru ostvariti njihova jedinica.

– Iako sam davno otišla iz Bergisch Gladbacha, još uvijek se s radošću sjećam svakoga trenutka kojeg sam tamo proživjela. Najljepše su mi uspomene iz ranog djetinjstva kad sam s prijateljicama brala ljiljane po livadama i od njih pravila vjenčiće i bukete – priznala je. No, nakon pobjede na natjecanju stvari su se počele odvijati filmskom brzinom i idilični život u malom njemačkom gradiću zamijenili su događaji kojima se malo tko mogao nadati.

Pročitali ste skraćeni tekst o Heidi Klum. Cijelu priču o životu i uspjehu poznate manekenke potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 960). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
24. travanj 2024 02:27