SKUPE KRPICE

Haljina Amy Winehouse prodana za 378 000 kuna

Haljina koju je 2006. godine kreirala tajlandska dizajnerica Disaya, a koju je Amy Winehouse u doba svog najvećeg komercijalnog i kritičkog uspjeha nosila na naslovnici albuma ‘Back to Black’, prodana je za 43 200 funta (približno 378 000 kuna). Riječ je o haljini koja je svojedobno posuđena za snimanje, a potom je arhivirana, te ju je dizajnerica početkom studenog donirala aukcijskoj kući specijaliziranoj za visoku i vintage modu, Kerry Taylor Auctions.

Nakon što se nekoliko kupaca natjecalo za nju na aukciji, lagana haljina boje bjelokosti sa crvenim točkicama i remenom prodana je privatnom modnom muzeju u Čileu, koji ju je kupio za četverostruko veću vrijednost od početne. Zarada od prodaje ići će Amy Winehouse Foundationu, dobrotvornoj organizaciji koja bi trebala pomagati ranjivim mladim ljudima, a koja je utemeljena u sjećanje na pjevačicu.

– Ovo je predivan početak za fondaciju. Ovaj tjedan idemo u posjetu beskućnicaima u Eustonu pa će novac odmah otići u dobre svrhe – tim povodom izjavio je otac prerano preminule pjevačice, Mitch Winehouse.

Dakako, njen otac nije propustio prisjetiti se svoje kćeri i barem malo osvijetliti njen tužan kraj:

– Kao što možete vidjeti, Amy je tada bila jako mršava. Ako pogledate kasniji video koji je snimila s Tonyjem Bennettom, vidjet ćete koliko bolje izgleda.

Uskoro će se u prodaji naći i njen posmrtni album ‘Lioness: Hidden Treasures’, koji u prodavaonice dolazi 6. prosinca.

Osim haljine Amy Winehouse, na aukciji su se također našli i duplikati Emanuel vjenčanice i cipela Clive Shilton kakve je Diana, princeza od Walesa, nosila na svom vjenčanju te su prodani za 48 000 i 36 000 funta. Haljina koju je Cristobal Balenciaga 1964. godine dizajnirao za Elizabeth Taylor, prodana je za 31 200 funti. Cijenu od 43 300 funta dosegla je haljina koju je Audrey Hepburn 1953. nosila u romantičnoj komediji ‘Praznik u Rimu’, a koju je kreirala slavna kostimografkinja Edith Head. Haljinu je Hepburn modificirala za dodjelu Oscara te je u njoj primila zlatni kipić za najbolju glumicu.

Linker
19. travanj 2024 21:18