ZVIJEZDA ŠEHEREZADE

Halit Ergenc: Berguzar me osvojila očima

Dok hrvatski TV gledatelji prate komplicirane ljubavne zaplete Onura i Šeherezade u TV serijalu “ 1001 noć ”, za glavnog glumca, 40-godišnjeg Halita Ergenca , to je već davna prošlost. Kao i prvi brak s kolegicom Gizem Soysally, koji je razvrgnuo pošto se na snimanju zaljubio u svoju partnericu Bergüzar Korel . Kao odštetu je prvoj supruzi isplatio 250 tisuća turskih lira, otprilike milijun kuna, a nakon toga se s Bergüzar Korel i vjenčao te u veljači ove godine dobio sinčića Alija.

Na razgovor za Gloriju u središtu Istanbula stigao je s ruksakom i dugom bradom, koju pušta već nekoliko mjeseci, jer se priprema za ulogu sultana Sulejmana Veličanstvenog, osvajača koji je početkom 16. stoljeća s osmanlijskom vojskom stigao do Beča. – Snimanje počinje za dva tjedna, a vizažisti će mi bradu oblikovati prema povijesnom uzoru. Redatelj nije želio da mi masker prilijepi lažnu bradu, a sve rjeđu kosu sakrit ću turbanom – smije se Halit Ergenc, koji svaki slobodan dan koristi da posjeti 12 godina mlađu suprugu i sina u ljetovalištu Cesme, gdje Bergüzar snima serijal “Beskrajna pjesma”. Njih dvoje veoma mu nedostaju, osobito Ali kojeg – dok mama radi – čuvaju baka i prabaka.

Čime vas je Bergüzar privukla? – Očima. Dugo smo se poznavali prije nego što smo prohodali, a za vrijeme naših razgovora nisam mogao odvojiti pogled od njenih očiju. Danas najviše uživam promatrati je u ulozi majke. Zbog toga je svakim danom volim sve više. Želite li još djece? – Da. Sigurno još jedno, a možda i više, vidjet ćemo. Ne želimo da naš Ali odrasta sam. S tim ćemo još pričekati jer će Bergüzar iduće dvije godine provesti u ljetovalištu Cesme, gdje snima “Beskrajnu pjesmu”, a ja ću stalno biti na putu.

Zašto puštate bradu? – U TV serijalu “Veličanstveno stoljeće” igrat ću sultana Sulejmana Veličanstvenog, vladara koji je Otomansko Carstvo doveo do vrhunca moći.

Kako izgleda vaš dom? – Stanujemo u jednom od prvih rezidencijalnih naselja u Istanbulu, u dvokatnici od sto pedeset kvadrata. Ne živimo nimalo glamurozno: umjesto veće udobnosti stanovanja važniji nam je socijalni kontakt sa susjedima, koji tu žive generacijama. Što će nam otmjena vila s bazenom ako je moramo ograditi da bismo se u njoj osjećali zaštićenima.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Sve o životu, obitelji i ljubavi Halita Ergenca pročitajte u aktualnom broju Glorije (br. 822), koji je na kioscima.

Linker
02. svibanj 2024 14:47