BRIŽNA DOMAĆICA

Gwyneth Paltrow: Žena koja želi djecu trebala bi biti kućanica

Na pragu četrdesetih, američka glumica Gwyneth Paltrow u izuzetno je dobroj formi. Vanjski izgled održava vježbanjem joge, dok joj je za zdravlje tijela esencijalna prehrana. U intervjuu za Harper’s Bazaar otkriva što se sve promijenilo u njenom životu otkada je majka dvoje djece i koliko ju je pogodila smrt voljenog oca, redatelja Brucea Paltrowa.

– Sve što sam naučila o prehrani i zdravlju potječe od njegove borbe sa rakom, vjerojatno ću imati dug i zdrav život jer on nije – opisuje Paltrow kako si je u proteklom desetljeću stvorila naviku zdrave prehrane i tjelovježbe, te povremene detoksikacije. I njen dnevni ritam posvećen je rutini sa djecom, o kojima se najviše brine, usprkos dadilji i radu na vlastitom portalu o stilu života nazvanom Goop.

Cilj tog portala, i njene sveukupne životne filozofije, jest posvećenost samoj sebi – prehrana, tjelovježba, mjesta za izlazak i slične preporuke. Gwyneth je najbolja reklama za vlastiti portal, iza kojeg nema višeg motiva osim što prirodnijeg življenja, navodi Harper’s Bazaar.

Njen suprug Chris Martin (34), pjevač grupe Coldplay, izuzetno podržava njen rad sa Goop-om. Kada je na putu, spremno uskače u njene obveze sa djecom, a kao par se čine vrlo opuštenima. Gwyneth navodi i kako je vrlo komunikativan, što je neobično za Britanca, piše u magazinu. No bez obzira na sve poslove, glumica očigledno uživa u druženju sa holivudskim kolegama, poput Cameron Diaz, Roberta Downeya Jr., Jay-Za i Beyonce. No sve to ju ne spriječava da bude dobra supruga i majka.

– Imam male školarce. Želim održati svoj brak i obitelj, zato trebam biti doma kada Chris dođe – smatra Paltrow, dok njen suprug sprema novu turneju sa Coldplayom koja će biti prilagođena i drugim članovima benda sa djecom. Na prošle veze, poput onih sa Bradom Pittom i Benom Affleckom se kratko osvrće, jer smatra da je bila mlada i naivna, dok danas ima nešto drugačiji pogled na ljudske odnose.

– Što sam starija, to sam otvorenija i manje sudim. Život je dugačak. Imam prijatelje koji volim i koji su varali partnere. U mladosti bi rekla da su loše osobe. Ali tko je stvorio te zakone? – pojašnjava Gwyneth i navodi primjer svojih roditelja koji su joj objasnili da su bili više od 30 godina u braku jer se nikada nisu htjeli razvesti u isto vrijeme. Rado se prisjeća svog oca i jako bi htjela da se vrati, ali priznaje da je pola razloga za dobre stvari u njenom životu nastalo upravo njegovom smrću.

Linker
24. travanj 2024 20:58