LICA ZVIJEZDE

Gwyneth Paltrow: Više neću eksperimentirati s botoksom

Ja sam zapravo vrlo nezahtjevna osoba – u modnom smislu. Evo, za večernji izlazak treba mi samo jednostavna crna haljina i nekoliko kapi malo žešćeg parfema – kaže Gwyneth Paltrow , kojoj je u posljednje vrijeme izbor još više sužen, barem što se mirisa tiče. Otkako je postala zaštitno lice novog Boss Nuit Pour Femme, američka glumica koristi, naravno, samo taj cvjetno-aldehidni miris – što su imali prigodu osjetiti uzvanici na nedavnoj proslavi njezinog 40. rođendana.

Za zvijezdu filmova “Zaljubljeni Shakespeare” i “Iron Man” mnogi komentiraju da danas izgleda bolje nego u svojim dvadesetima, a za to je – priznaje – uvelike zaslužan njezin način života. Do četrdesete je eksperimentirala sa svim i svačim, bilo je na njenom licu i botoksa (čiji efekt je bio zastrašujući), patila se s makrobiotikom i vegetarijanstvom i izgledala poluprozirno, a onda je prihvatila svoje bore i počela – vježbati.

– Ne pada mi na pamet više eksperimentirati s botoksom – kaže – ali zato svaki dan vježbam 90 minuta s osobnom trenericom Tracy Anderson. Uglavnom radimo aerobiku, a svakih deset dana mijenjamo vježbe – kaže Paltrow.

Takva predanost kulturi tijela rezultirala je čvrstim i vretenastim mišićima, te tijelom koje izgleda snažnije i zdravije nego u mladosti. Tada se, naime, pod dojmom teške bolesti svog oca, TV producenta Brucea Paltrowa, trapila alternativnim načinima prehrane – uvjerena da mnogo toga može učiniti za svoje zdravlje odbacivanjem “grešnih” namirnica. No, sladoled u kojem je uživala dok je bila trudna sa sinom, bio je uvertira za ponovno uvođenje svih gastronomskih užitaka u njezin život.

– Shvatila sam da u životu treba uživati, a hrana je izvor mnogih radosti. Volim kuhati, posebno za druge, i radim to svaki dan. A kad nakon dugog perioda konzumiranja sira, crnog vina i francuskog baguettea osjetim potrebu za pročišćavanjem, pređem na detoksikacijski režim – i tada nema glutena, mlijeka i šećera – otkriva glumica, koja je u kampanji za Boss Nuit Pour Femme definirala kako zamišlja modernu ženu, a vlastitim primjerom to i pokazuje.

– Vjerujem da žena danas može biti što poželi, da metaforički rečeno može imati više lica. U istom danu možete biti žena s respektabilnom karijerom, majka koja se igra u parku sa svojom djecom, kuharica svojoj obitelji i ljubavnica svojem suprugu. Stignete još i vrtlariti – jer to najbolje opušta.

Sonja Mlinar

Linker
27. travanj 2024 17:38