NJUJORŠKI TJEDAN MODE

Gwenina punkerska kolekcija

New York Fashion Week, prvi u nizu tjedana mode u svjetskim modnim središtima, otvoren je u četvrtak partyjem Fashion Night Out, u organizaciji čelične lady modne industrije Anne Wintour, glavne urednice Voguea. Kako je, prvi put, njujorška modna manifestacija više obilježena duhom recesije nego glamura, taj je party organiziran da bi privukao kupce u trgovine.

Modni su konzumenti pohrlili u trgovine vidjeti svoje omiljene poznate face i dizajnere, a koliko je tko zapravo kupovao nije poznato.Od poznatih bili su tamo neizostavna Victoria Beckham, Rihanna, Sarah Jessica Parker i Charlize Theron.

Modne kuće bilježe ove godine veliki pad prodaje dizajnerske odjeće što je vidljivo i u kreativnom dijelu posla – kolekcije više nisu tako ekstravagantne, umjesto večernjih toaleta kreiraju se dnevne haljine te komadi odjeće niže cijene, od manje skupih materijala.

Kolekcije, koje su prvog dana bile pomalo u zapećku, su predstavili, među ostalima BCBG Max Azaria te glazbenica Gwen Stefani, odnosno njezina modna marka Lamb. Max Azaria pokazao je gotovo isključivo haljine, a Gwen je, u skladu sa svojim imidžem i stilom oblačenja, predstavila rokerske uske hlače i tajice, životinjske uzorke te majice s printom.

Linker
17. svibanj 2024 00:48