VRAĆANJE DUGA

Goran Višnjić utjelovit će generala Antu Gotovinu

Hrvatski glumac s uspješnom holivudskom karijerom Goran Višnjić (39) otputovao je u Haag kako bi se što bolje spremio za ulogu generala Ante Gotovine u novom filmu Antuna Vrdoljaka čije će snimanje započeti uskoro – piše Jutarnji list.

Višnjić je u neformalnom razgovoru potvrdio da je scenarij filma o životnoj priči hrvatskog generala pred dovršetkom. Na ideju za ovaj “biopic” Višnjić i njegov punac zajednički su došli prateći zbivanja na suđenju, kada su potreseni viđenim svjetskoj publici odlučili predstaviti uzbudljivu i istinitu priču o najpoznatijem hrvatskom vojniku.

– U Haag sam došao kako bih stao uz čovjeka, nositelja visokih odličja, poštovanog general-pukovnika Hrvatske vojske, koji je zapovijedao u operaciji Oluja – rekao je Višnjić ranije ovoga tjedna.

Proslavljeni glumac ima i vrlo osobne razloge za podržavanje generala Gotovine.

– U toj akciji oslobođeno je selo mojih djeda i bake i ja sam na tome zahvalan. Među svojim vojnicima Ante Gotovina bio je poznat kao vođa koji je inzistirao na poštivanju etičkog vojnog kodeksa. Nisam u Haag stigao da bih držao govore i propovijedao bilo kome. Znam za plemenite napore ICTY-ja da pokuša donijeti mir u regiji. Došao sam ovdje da ljubazno zamolim sud da se ne vodi političkim razlozima u razmatranju ove žalbe, nego činjenicama i pravdom – izjasnio se Višnjić.

Linker
19. travanj 2024 08:35