SVJETSKI PRVAK

Goran Čolak: Ronim zbog 'Velikog plavetnila'

Premda je Goran Čolak (27) dečko sa zagrebačkog asfalta, ronjenje mu je u krvi. Dokazao je to naslovom svjetskog i europskog prvaka u ronjenju na dah te prvim mjestom na nedavnom natjecanju u Dubaiju.

Član kluba Geronimo, koji radi kao fizioterapeut, pod vodom je proveo 7 minuta i jednu stotinku, iako mu je osobni rekord 8,35 minuta. ­ Jeste li se nadali pobjedi u Dubaiju? – Bio sam iznenađen jer nisam obavi zaron kako treba pa sam mislio da će pobijediti moj glavni konkurent, Rus Aleksej Molčanov.

Kad ste se počeli baviti ronjenjem na dah? – Natječem se oko pet godina, a rekreativno ronim od djetinjstva. S deset godina ­sam prvi put gledao film ‘Veliko plavetnilo’ i nakon toga otišao barkom na more isprobati koliko duboko mogu zaroniti. More oko otoka Vira, gdje sam tada ljetovao, srećom, nije bilo preduboko.

Koliko često trenirate? – Jednom ili dvaput dnevno, na zagrebačkim bazenima te u Termama Tuhelj. Uvjeti nisu idealni, ali nekako uspijevam zahvaljujući sponzorima, tvrtkama Nemo Adria i Solgar.

Imate li djevojku? – Imam. Zove se Dajana Zoretić, dvadeset i šest joj je godina, i također se bavi ­ronjenjem na dah pa smo često skupa na natjecanjima.

Damir Leljak

Linker
28. travanj 2024 02:42