ŽARKO RADIĆ

Glumac u ljubavnom trokutu

Otkako je u javnost procurila vijest da je u vezi s voditeljicom svog salona ljepote, 57-godišnji Žarko Radić, ravnatelj Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca, proživljava najteže trenutke u životu. Telefon ne prestaje zvoniti, svi žele čuti je li istina da je inače miran i privatno vrlo odmjeren glumac tipično muški pokleknuo pred čarima atraktivne plavuše Estere Šimek, a što je najgore, novinski članak u kojem je objavljena “sretna” vijest, brzinom munje došao je u ruke i njegovoj supruzi koja živi u Bostonu.

Žarko Radić i njegova supruga Snježana uspjeli su prebroditi rat, preseliti se iz Beograda na drugi kraj svijeta, ni iz čega ponovno stvoriti pristojan život, a zatim se i dogovorno razdvojiti na neko vrijeme – jer je svatko želio pratiti svoju sudbinu. Glumac poznat po ulogama u nekad vrlo gledanim serijalima “Kapelski kresovi”, “Bolji život”, “Otpisani”, koji je igrao i u prvoj hrvatskoj sapunici “Villa Maria” te glumio vlasnika pansiona u humorističnom serijalu “Cimmer fraj”, svoju suprugu Snježanu upoznao je još za studentskih dana u Beogradu. Čim je diplomirao, oženio se, dobio dva sina, Ognjena i Vedrana, na koje je veoma ponosan jer su danas uspješni mladi ljudi, i sve do 1991. s obitelji je živio u Beogradu. A onda je jednog dana odlučio negdje drugdje potražiti bolji život, a izbor je – u dogovoru sa suprugom – pao na Kanadu. Ondje su deset godina gradili novi život, ona kao arhitektica, a on se bavio prodajom namještaja, a potom je osjetio da se mora vratiti u rodni Split i slijediti svoj put.

Nakon angažmana u splitskom HNK, Žarko Radić preselio se u Rijeku. Funkcija koja mu je povjerena bila je u profesionalnom smislu veliki izazov, a odlučio se okušati i kao poduzetnik. U ožujku 2007. otvorio je salon Set. Otvorenje je bilo glamurozno, a goste je dočekivala Estera Šimek, voditeljica salona. No, u posljednje vrijeme pročulo se da su njih dvoje mnogo bliskiji nego što su to obično poslovni suradnici, te da čak i žive zajedno. U svakom slučaju, ljubavni će se trokut nekako morati riješiti.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite znati više cijeli tekst pročitajte u Gloriji br. 731 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
17. travanj 2024 05:06