Screenshot Youtube
ISTAKNUTI DRAMSKI UMJETNIK

Glumac Ivan Brkić preminuo u 56. godini života

Poznati glumac iznenada je preminuo u Zagrebu nakon kraće i teške bolesti u 56. godini život, a od istaknutog dramskog umjetnika i dugogodišnjeg člana Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu oprostila se njegova matična kuća.

“Brko, kako smo ga od milja zvali, nije najčešće na sceni bio glavni junak, ni veliki ljubavnik, ali bi bez greške ostvarivao likove smještene u zadane prirodne okolnosti na kojima je gradio odnose i suodnose s partnerima, uvijek kao pouzdan suigrač. Njegove manje, osebujno ostvarene karakterne role, bile su ono po čemu ćemo ga svi pamtiti. Tugujemo za našim kolegom čija je posvećenost umjetnosti, kreativnost, stvaralačka iskra u oku, ljudska dobrota ono što će nam zauvijek nedostajati, kao i njegova stalna uključenost i potreba da pomogne u svim onim teškim profesionalnim ili životnim trenucima koje svi ponekad doživljavamo” – stoji u oproštaju HNK Zagreb od Ivana Brkića.

Glumu je upisao 1979. godine, a diplomirao je pet godina kasnije u klasi Fabijana Šovagovića. Od 1992. godine bio je član Drame HNK u Zagrebu gdje je ostvario niz zapaženih karakternih uloga. Ivan Brkić ostvario je i velik broj uloga u filmovima (Duga mračna noć, Blagajnica hoće ići na more, Kako je počeo rat na mom otoku, Svećenikova djeca, Vukovar se vraća kući, Sokol ga nije volio, Metastaze, Moram spavat’ anđele i drugima) te TV serijama (Vrijeme za…, Obiteljska stvar, Olujne tišine, Cijena života, Balkaninc., Novo doba, Bitange i princeze, Zakon, Loza, Mamutica, Vježbanje života, Odmori se, zaslužio si…).

Linker
24. travanj 2024 09:26