OMILJENI NAPITAK

Gloria kava – šalica puna ljubavi

Danas rijetko tko može zamisliti početak dana bez šalice omiljenog napitka, kave. Ispijanje prve jutarnje kave u tišini ili pak uz žustri razgovor s prijateljicama, u Hrvatskoj je postao svojevrsni ritual kojem se redovito veselimo i koji brižno njegujemo.

Na pitanje možemo li zamisliti početak dana ili cijeli dan bez kave, mnogi će odgovoriti da takav dan još nije osvanuo. Bez obzira kakvu kavu volimo – crnu ili pak s malo mlijeka i šećera, svima nam je poznat njezin čaroban miris koji u trenutku ispuni kuhinju i onaj osjećaj istinskog uživanja i opuštanja koje uvijek rado dijelimo s našim najmilijima.

Pažnju im ponekad iskazujemo sa smiješkom, ponekad je dovoljna topla riječ, a nekada i iskreno darovana sitnica. No, često je iskazujemo upravo sa šalicom fine mirisne kave, pripremljene s ljubavlju. A u svojoj srži, upravo je takva Gloria kava. Novi dizajn pakiranja Gloria kave vraća joj originalni vizual šalice kave s prepoznatljivom crvenom ružom koja slikovito dočarava nježnost i pitkost svojstvenu ovoj kavi.

Dobro poznat i omiljeni Minas okus i miris

Gloria kava je šalica puna ljubavi koja ovaj svoj nadimak opravdava savršeno izbalansiranom aromom i nešto blažim, nježnijim profilom stvorenim pažljivim odabirom i preradom najboljih vrsta kave.

Mljevenu Gloria kavu krasi specifičan i prepoznatljiv Minas okus i miris te fina pjena svjetlije boje. Ističe se upravo po svojoj pitkosti te profinjenom mirisu i okusu koji je čini savršenim izborom za jutarnje buđenje i dobar početak dana, pauzu tijekom dana ili popodnevno druženje.

Klasičan način pripreme Gloria kave – u džezvi

Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je uliti 100 ml hladne vode u posudu za kuhanje. Kada voda zavrije maknuti posudu s grijače ploče i uz lagano miješanje usipati 7 g kave (cca 2 vrhom pune čajne žličice) te dobro promiješati. Vratiti posudu na grijaču ploču te lagano grijati do podizanja pjene. Napitak ostaviti 3-5 minuta da se slegne talog. Prije posluživanja lagano promiješati pjenu. Po želji dodati šećer i mlijeko.

Donosi Gloria kava

Linker
16. travanj 2024 08:05