DISCO DIVA U ZAGREBU

Gloria Gaynor: Najviše žalim što se ranije nisam okrenula Isusu

Nakon što je prošle godine ugostio slavnu talijansku pjevačicu Annu Oxu, Ivo Gamulin Gianni za ovaj je Božić u Zagreb doveo Gloriju Gaynor, 61-godišnju američku pjevačicu slavnu po disco hitu “I Will Survive”. Nakon što su snimili duet “The First Noel”, tradicionalnu englesku božićnu pjesmu, za njegov album “Božićna priča”, Gianni i Gaynor večeras će u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog nastaviti svoju “božićnu priču” te održati humanitarni koncert s prikladnim pjesmama. Kao Giannijeva gošća, Gaynor će otpjevati 5-6 pjesama, a na pozornicu će još doći i Doris Dragović, Valentina Fijačko, zbor Izvor te vokalni ansambl Antiphonus.

Cijeli koncert je humanitarnog karaktera i prihod s njega će biti doniran udruzi Crveni nosevi – klaunovi doktori, koja uz pomoć klaunova donosi osmijeh na lica teško oboljeloj djeci u hrvatskim bolnicama. Upravo ta humanitarna nota posebno se dojmila američku pjevačicu, što je istaknula na press konferenciji.

– Vjerujem da su djeca naša budućnost. Smijeh je dobar za dušu, a glazba tješi ljude. Zato nema boljeg braka od smijeha i glazbe te je ta kombinacija nešto najbolje što može pomoći djeci da se dobro osjećaju – kazala je Gloria Gaynor, koja je svoj najveći hit “I Will Survive” snimila krajem sedamdesetih. U to doba je imala i probleme s alkoholom i drogama, a nakon što je zbog ozljede kralješnice završila u bolnici okrenula se vjeri.

– Najviše u životu žalim što se ranije nisam okrenula Isusu – kazala je Gaynor u razgovoru za Gloriju, istaknuvši da joj se u kratkom posjetu Hrvatskoj najviše dojmilo svetište u Mariji Bistrici.

Uz vjeru u Boga, pjevačica osjeća i veliku potrebu da pomaže drugima, pa je u sedmom desetljeću života upisala studij psihologije, a od diplome je dijeli samo pet ispita. Kada završi fakultet, namjerava otvoriti savjetovalište za pomoć tinejdžerima koji su postali roditelji.

– Nikada nisam išla na fakultet, pa zapravo uživam što imam priliku nešto novo naučiti, ali doista nije lagano. Sva predavanja slušam putem interneta, a učim dok putujem po svijetu. No, veselim se što ću moći pomoći drugima – priznala je Gloria Gaynor.

Na večerašnjem koncertu pjevat će božićne pjesme, ali, kako sama priznaje, najljepša uspomena iz djetinjstva ipak je vezana uz Dan zahvalnosti.

– Odrasla sam uz petoro braće i sestru, pa mi je svaki trenutak nasamo s mamom bio poseban. A nas dvije smo imali ritual na svaki Dan zahvalnosti da se probudimo prije svih ostalih, odšuljamo do kuhinje, okrenemo puricu i izrežemo dio koji nitko neće primijetiti da nedostaje te na miru uživamo u hrani.

Josip Jurčić

Linker
26. travanj 2024 23:45