Foto: Jadran Babić / CROPIX
MOJ NAJLJEPŠI BOŽIĆ

Giuliano: Majka je od mene morala skrivati bakalar

Vatra iz kamina i promrzla dječica okupljena oko bora s kojeg trepere šarene lampice splitskom pjevaču Giulianu Đaniću (40) najljepša je božićna slika iz djetinjstva. – Kamin je bio u bakinoj kući u Dicmu gdje smo najčešće proslavljali Božić. Mojoj sestri Ivani, bratu Ninu i meni poseban je doživljaj bio kad bi naš otac Branko donio posječen bor iz obližnje šume čiji bi miris ispunio cijelu prostoriju. U kićenju bora sudjelovali smo svi, a onaj tko bi najljepše ukrasio svoj dio, za nagradu je dobio najviše fritula. Ja sam, pak, obožavao bakalar. Majka Ljubica morala bi ga čuvati od mene dok bi ga pripremala jer sam ga čak znao i sirovog jesti.

Važan dio blagdanskog ugođaja je i dolazak Djeda Mraza. Giuliano ga je upoznao s godinu i pol na jednoj božićnoj predstavi, a Marko je njegove moći spoznao kad su mu bile tri godine.

– Kristina i ja smo poslije večere krišom stavili poklone pod bor nadajući se da će on ipak zaspati. Odjednom se kućom prolomio uzvik: “Bio je…!” Vidjevši darove, Marko je najprije bio malo zbunjen, a onda je sav ponosan objasnio meni i Kristini da Djed ima čarobni prah pomoću kojeg neprimjetno ostavlja darove ispod borova.

Linker
25. travanj 2024 12:12