KONCERT ZA PET

Gibonnijev trijumf

Trosatni koncert ispunjen starim i novim hitovima te pjevačkim gostovanjima, koji je splitski kantautor Gibonni priredio svojim brojnim obožavateljima, oduševio je okupljene u prepunoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani Dražen Petrović, piše Jutarnji list. Dočekan gromoglasnim pljeskom kojim ga je počastilo oko pet tisuća ljudi, Gibonni je publici poželio dobru večer te im se povjerio kako su mu sati čekanja do ovog nastupa bili najduži u životu.

Osvojite ulaznice za koncerte u Zadru, Umagu i Varaždinu!

– Počinjem pod ovim svjetlom da vidim tko je sve došao – uzviknuo je Gibo i započeo koncert s pjesmom “Divlji cvit”, nakon čega uslijedila aktualna “Žeđam”, koju je čitava publika pjevala uglas s poznatim pjevačem. Ispreplitanjem pjesama s aktualnog albuma “Toleranca” kojeg promovira istoimenom turnejom, i dobro poznatih poput “Ovo mi je škola”, “Projdi vilo” i “Mirakul”, Gibonni je svoju publiku do posljednje minute nastupa držao na nogama.

Kupite Gibonnijev album “Toleranca” s njegovim potpisom

– Ova je turneja ambicioznija od prošlih po tome što sviramo puno više nego inače. Uspio sam u tome da u dva i pol sata stane više pjesama nego prije u tri sata. Ne znam kako je uspjelo, ali uspjelo je. Uvažio sam kritike i svog fan kluba i ljudi koji vole moju muziku i došli su slušati koncerte, nedostajale su im neke moje pjesme koje im nešto znače – objasnio je Gibonni kako je pripremao svoje najnovije nastupe te dodao kako je uvijek imao “sluha” za obožavatelje.

– Uvijek sam to uvažavao iako je moje mišljenje bilo da su glavne pjesme uvijek glavne dok nisam otišao na par koncerata nekih svojih heroja gdje sam se brusio pet, šest mjeseci upravo na svoje omiljene pjesme. Potrudio sam se ovaj put i tu je nekih 27, 28 izabranih pjesama, koje možda nisu bili najveći hitovi, ali vrijeme ih je iščistilo i ljudima su bile najdraže – rekao je Gibonni, kojemu su se na večerašnjem koncertu u pjesmi pridružili i Damir Urban , soul pjevačica Maya Azucena i drugi gosti.

Gibonnijev koncert, kojim je, između ostalog, publiku upoznao sa svojim najnovijim studijskim uratkom, nisu propustili ni brojni poznati, a među tim je licima bila najzapaženija pjevačica Nina Badrić , koja je kolegu pratila iz V.I.P. lože u društvu supruga Bernarda Krasnića . U njegovim su pjesmama uživali i supružnici Jelena i Janko Popović Volarić, pjevačica Lea Dekleva i brojni drugi.

Marija Lokas / Jutarnji list, Martina Kuterovac / Jutarnji list

Linker
20. travanj 2024 04:02