LIJEPA NAŠA SAVA

Gibonnija oduševile posavske pjesme u klapskoj izvedbi

Nesvakidašnjom izvedbom najljepših posavskih tradicijskih napjeva u izvedbi dalmatinske klape Bošket obilježen je ovogodišnji Savski sajam u Županji koji je posjetilo više od tisuću i pol građana.

– Rijetko izvođenim tradicijskim pjesmama u klapskoj izvedbi željeli smo simbolično povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku te istaknuti temeljne ciljeve višegodišnjega projekta Lijepa naša Sava – povratak građana rijeci Savi te promociju njezinih ekoloških, gospodarskih i turističkih potencijala na temeljima održivoga razvoja – izjavila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska . Dodala je kako je Lijepa naša Sava najnagrađivaniji projekt Coca-Cole HBC Hrvatska koji je dosad okupio čak 50 javnih i privatnih ustanova na svim razinama.

Na Savskome sajmu u Županji predstavili su se izlagači tradicijskih obrta, zanata i rukotvorina, a predstavljene su i igračke od prirodnih materijala, suveniri i tradicijska jela.

Županjski je sajam posjetio i popularni pjevač Zlatan Stipišić Gibonni.

– Već četvrtu godinu na neki sam način kum projekta Lijepa naša Sava, a na sajmu u Županji vidio sam mnogo toga što bih volio odnijeti doma. Uloga je glazbenika da gradi mostove i čini mi se da bi cijela Hrvatska trebala više znati o akcijama poput ove – rekao je Gibonni.

Linker
27. travanj 2024 20:00