LIJEPA NAŠA SAVA

Gibonni promovirao prvu savsku kravatu

U sklopu projekta “Lijepa naša Sava”, pjevač Gibonni , promovirao je u mjestu Davor pokraj Nove Gradiške prvu savsku kravatu. Posebno dizajniranu kravatu s motivom rijeke Save kod Lonjskog polja, izrađenu u tri različita uzorka, osmislili su dizajneri tvrtke Potomac i stručnjaci Coca-Cole u Hrvatskoj.

Prihod od prodaje kravata bit će namijenjen Općini Davor i daljnjemu razvoju turističkih sadržaja i promocije savskoga turizma. Osim promocije jedinstvene savske kravate posjetiteljima je život uz Savu predočen prigodnim filmom pod nazivom Sava koja život znači te knjigom o savskim lađarima. Svečano je promovirana i katarka u spomen na lađare Općine Davor.

Projekt “Lijepa naša Sava” započeo je 29. svibnja Savskim sajmom na Bundeku, nastavio se promocijom savske kravate u Davoru 31. svibnja, a slijede sajmovi u Sisku 5. lipnja, Županji 11. lipnja i Slavonskom Brodu 2. srpnja. Projekt su partnerski pokrenuli Međunarodna komisija za sliv rijeke Save, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Coca-Cola u Hrvatskoj u suradnji s Hrvatskim vodama i Agencijom za plovne putove.

Linker
16. travanj 2024 17:18