NOVA ULOGA

Gibonni: Prije Porina idem na pir

Četrdesetdvogodišnji splitski kantautor Zlatan Stipišić Gibonni u posljednjih osamnaest godina, koliko postoji domaća diskografska nagrada Porin, osvojio je 13 staklenih kipića u različitim kategorijama. No, nikad u onoj za pjevača godine. Možda mu se posreći ovaj put, jer Gibonni je za svoj album ‘Toleranca’ osvojio deset nominacija, kao i zagrebačka grupa Jinx za album ‘Diksilend’. Splitski TBF osvojio je sedam nominacija za koncertni album ‘Perpetuum fritule’ te tri za suradnju s Leom Deklevom na hitu ‘Dogodila se ljubav’.

Koja vam je od osvojenih nominacija najdraža i zašto? – Mojoj taštini osobito godi ona za pjevača godine. Doduše, dosad sam u toj kategoriji nominiran tri ili četiri puta, ali Porin za to nisam dobio. Komplimente za pjevanje uglavnom sam dobivao od stranaca, a kod kuće mi to ne uzimaju za osobiti adut.

Jeste li već isplanirali svoju proslavu na dodjeli Porina u svibnju u Biogradu? – Internu proslavu imat ću dan uoči dodjele: idem na pir jer udaje se sestra moje Sanje. Obitelj mi je za taj dan dodijelila određene uloge pa prvo moram biti jedan od glavnih šofera, a na kraju ću valjda i nešto zapivat’. Ne mogu garantirati u kakvom ću stanju stići na dodjelu Porina, ali ću sigurno biti veselog raspoloženja.

Pročitali ste skraćnu verziju teksta. Cijeli razgovor s Gibonnijem ­potražite u tiskanom izdanju Glorije (br. 847), koje je na kioscima od 31. ožujka, ili se pretplatite na PDF izdanje .

Linker
18. travanj 2024 08:38