ZA VLASTITI GUŠT

Gibonni: Opatiji poklanjam europski koncert

Zlatan Stipišić Gibonni (43) na tiskovnoj je konferenciji potvrdio svoj nastup na dočeku nove 2012. godine u Opatiji. Na otvorenu Ljetnu pozornicu ovoga grada pjevač se tako vraća nakon koncerta iste vrste koji je održao 2000. godine. U uredu gradonačelnika Ive Dujmića popularni je pjevač izjavio:

– Jako mi je stalo da koncert dobro ispadne, moja gošća bit će i kolegica iz New Yorka, a postavit ćemo i LED ekran sa posebnim animacijama. Ovaj koncert bit će točka na “i” svega onoga što sam radio posljednje tri godine. Velika mi je čast i zadovoljstvo da nakon deset godina “suše” nastupim u Opatiji za koje me vežu lijepe uspomene. Moja je namjera i cilj u Opatiji napraviti europski, a ne provincijski koncert.

Opatijska ponuda bila je po Gibinnim riječima najmanje izdašna, ali ju je izabrao iz osobnih razloga.

– Ne želim politizirati, no gledam i tko će se samnom penjati na pozornicu u pola noći. Znači, ne govorim o strankama, nego gledam tko je i što napravio za građane, ljude. Moj obraz nema cijenu. Opatijski domaćini su oni s kojima se dobro osjećam. Čisto sa humanističke strane ne bih sa svakim nazdravljao – zaključio je Gibonni.

Za cjelokupan doček nove godine iz opatijskog je proračuna izdvojeno 400.000 kuna, a u sklopu koncerta održat će se i master class zumbe sa četiri licencirana trenera.

Gibonnijev koncert počinje u 21 sat i 30 minuta, bez obzira na vremenske prilike.

Linker
26. travanj 2024 17:52