KONCERT ZA PAMĆENJE

Gibonni: Luda noć u Parizu

Dolazeći u Pariz na koncert održan u sklopu festivala Croatie, la voici, splitski kantautor Zlatan Stipišić Gibonni (44) nije točno znao gdje će nastupiti. Spominjao se nekakav teatar, ali prostoru nije pridavao posebnu važnost. Bio mu je bitan samo taj prvi susret s publikom u francuskoj metropoli, dobra energija i jedna ugodna večer ispunjena emocijama i njegovom glazbom.

Ali kad su ga organizatori koncerta doveli pred Cabaret Sauvage, bio je oduševljen. Noćni klub na rubu grada, usred parka u 19. arondismanu, izvana uronjen u crvenilo koje se širi s neonskog natpisa, a iznutra kičasto dotjeran crvenim plišanim separeima, probudio je u njemu lijepo sjećanje.

– Prije sedam godina na tom sam mjestu uživao u Bregovićevoj “Karmen sa sretnim završetkom”. Prostor je super, jako inspirativan i baš sam bio sretan što ćemo u njemu nastupiti nakon izvanrednog Darka Rundeka – rekao je Gibonni, među čijim su najglasnijim fanovima bili hrvatski rukometaši koji igraju u francuskoj ligi.

Nizali su se hitovi “Zamoli me”, “Ako me nosiš na duši”, “Sve ću preživit”, “Tempera”, “Zlatne godine”… A kad je debelo poslije ponoći nagovijestio da bi to bilo sve, publika ga nije puštala s pozornice. Vraćao se tako tri puta. I obećao koncert u Parizu, iduće godine u veljači.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Zašto je rukometaš Davor Dominiković kupio osam ulaznica za koncert, koji su Gibonnijevi dojmovi o nastupu te zašto ni nakon tri posjete Parizu nije vidio Eiffelov toranj pročitajte u novom broju Glorije (928), koji je na kioscima od 18. listopada ili se pretplatite na PDF izdanje .

Linker
19. travanj 2024 15:12