PREPUNA ARENA

George Michael pjevao za majku i Amy Winehouse

Bili ste najbolja publika na turneji – rekao je ushićeno britanski glazbenik George Michael (48) na kraju dvosatnog koncerta u zagrebačkoj Areni, u kojoj se čak dvaput vraćao na bis.

Njegov prvi zagrebački nastup u 30-godišnjoj karijeri pratilo je oko 12 tisuća obožavatelja, među njima i pjevačice Ivana Vrdoljak Vanna i Nina Badrić. Svi oni su zadivljeno gledali svjetlosne 3D efekti, ali pravo oduševljenje je došlo s glazbom. George Michael je uz pratnju simfonijskog orkestra rizveo pregršt svojih hitova, poput “Freedom” i “Amazing”, ali i obrada tuđih pjesama poput “True Faith” grupe New Order, “Let Her Down Easy” Terenca Trent D’Arbyja, Rihanninog “Roussian Roulettea”, “Brother Can You Spare A Dime” Binga Crosbyja

Posebno je emotivno bilo izvođenje skladbi “You Have Been Loved”, koju je posvetio mami, “Where I Hope You Are”, koju je otpjevao bivšem dečku Kennyju Gossu, a dirljivo je bilo gledati fotografije nedavno preminule Amy Winehouse na videozidu, dok je izvodio njezin hit “Love Is A Losing Game”.

Pjevač, koji je u Zagreb došao privatnim zrakoplovom iz Budimpešte, gdje je u ponedjeljak održao koncert, nije prespavao u Hrvatskoj, već je otputovao odmah nakon nastupa. Međutim, na radost obožavatelja, ujedno je i najavio svoj ponovni dolazak.

Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 05:12