EKSKLUZIVNI INTERVJU

George Michael: Bilo je i vrijeme da se pomirim s Eltonom Johnom

Sve je već objavljeno o mojoj borbi s drogom, postoje i dokazi. Priznajem i da sam u svojim mračnim stanjima povrijedio voljene osobe. Istina je da sam zaista bio u mnogo lošijem razdoblju nego što sam to htio priznati. I sad moram biti potpuno iskren: premda sam to dosad demantirao, moj partner Kenny i ja nismo zajedno već dvije i pol godine. Pružio mi je mnogo ljubavi i boli, stoga mu posvećujem pjesmu o prekidu “Where I Hope You Are” – bio je neobično iskren George Michael (48) kad je otvorio srce publici na nedavnom koncertu u Državnoj operi u Pragu.

Tako je britanski pjevač grčko-ciparskih korijena, koji je u gotovo tri desetljeća karijere prodao više od 100 milijuna albuma i nekoliko puta završio u zatvoru zbog seksualnih skandala na javnom mjestu te vožnje u pijanom i drogiranom stanju, napokon priznao da je pukla ljubav između njega i američkog biznismena Kennyja Gossa, koja je počela još 1996. No, izgleda da sada otvara novo poglavlje u svom životu: smršavio je gotovo desetak kilograma, pomirio se s kolegom i dugogodišnjim prijateljem Eltonom Johnom, lani je čak prestao i pušiti tijekom četiri tjedna u zatvoru zbog vožnje pod utjecajem alkohola… A sad, nakon dulje stanke, ponovno kreće i na turneju.

Nedavno ste se pomirili sa starim prijateljem Eltonom Johnom, s kojim ste se posvađali jer je kritizirao vaš privatni život. Kako je došlo do toga da zakopate ratnu sjekiru? – Bilo je i vrijeme da se pomirimo. Iako sam proljetos bio u vrlo čudnom životnom razdoblju, Elton me, mada nismo pričali, stavio na popis izvođača za koncert Tribute to Elizabeth Taylor. Uostalom, Elizabeth sam i upoznao preko Eltona, obojica smo je veoma voljeli, tako da je nakon njezine smrti naše pomirenje bio jedan vrlo lijep čin. A Eltonova zaklada za borbu protiv AIDS-a pomogla mi je da i sam osnujem humanitarnu fondaciju koja je organizirala dobrotvorni koncert u Royal Opera House u Londonu. A kruna svega je i moj nastup na Eltonovom humanitarnom događaju White Tie And Tiara Ball, na kojem sam u lipnju otpjevao njegovu čuvenu pjesmu “Don’t Let The Sun Go Down”, što je oduševilo uzvanike.

Jeste li vidjeli Eltonova sina? – Da. Posjetio sam ih i promatrao Eltona kako Zacharyju nakon kupanja i prije spavanja čita priče za laku noć i pjeva uspavanke. Priznajem da mi je cijela situacija izgledala pomalo nestvarnom. Elton u svojoj kućnoj haljini s raščupanom kosom ušuškava svog sina. A bebica je preslatka i veseli me što je Eltonu dijete donijelo mir koji prije nije imao.

Je li vas Eltonovo očinstvo motiviralo da i vi postanete roditelj? – Neee! Zamislite kako biste se osjećali kao sin Georgea Michaela?! Kako bi se prema vama ponašali vršnjaci u školi?! Možda sam to trebao napraviti u dvadesetima, ali sada sam sretan što više ne moram donositi takve odluke. Kad se osvrnem i vidim kako su me mediji tretirali kad sam priznao da sam gay, mogu vas samo pitati: “Da ste tinejdžer, biste li zaista htjeli da je vaš otac George Michael?”

George Michael nastupa 20. rujna u Areni Zagreb.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Georgeom Michaelom pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br.869) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
20. travanj 2024 00:14