POKUŠAJ UBOJSTVA

Gabriela Spanic strpala kućnu pomoćnicu iza rešetaka

Hrvatima omiljena zvijezda meksičkih sapunica, Gabriela Spanic (47), posljednjih je godinu dana s obitelji proživljavala pravu agoniju – glumica, njezin dvogodišnji sinčić Gabriel De Jesus, majka Norma i služavka našli su se u nemilosti svoje kućne pomoćnice, 24-godišnje Marcije Celeste Fernandez Babio, koja ih je polako pokušavala ubiti tako što im je mjesecima svakodnevno stavljala amonijak u hranu i piće.

Potkraj travnja prošle godine Gabriela i njezina obitelj počeli su se osjećati loše, imali su mučnine, glavobolje, probleme s probavom i česti umor, što je najviše mučilo njenog sina, pa su potražili liječničku pomoć. Liječnici su u njihovim organizimima pronašli zabrinjavajuću količinu amonijaka. Odmah se posumnjalo na mladu kućnu pomoćnicu jer je nekoliko dana prije nego što su nalazi krvi trebali stići na glumičinu adresu, iznenada otputovala u rodnu Argentinu i više se nikome nije javljala, pisao je Jutarnji list .

Kad je doznala da su ona i njezina obitelj mjesecima sustavno trovani i da bi ih daljnji unos amonijaka mogao ubiti, Gabriela se uputila meksičkim vlastima. Protiv Marcije je podignuta optužnica za pokušaj ubojstva, a policiji je trebalo nešto više od tri mjeseca da ju uhite. Naime, Marciju su 19. kolovoza napokon presreli na povratku u Meksiko. Optužena Argentinka sa sobom je imala dvije bočice amonijeva sulfida, dovoljne da je smjeste u pritvor do početka suđenja.

Nakon višemjesečne sudske borbe, koju je sa sestrom Patricijom vodila protiv njihove kućne pomoćnice, nacionalna zvijezda poznata po ulogama u serijama ‘Za tvoju ljubav’, ‘Uljez’, ‘Otimačica’ i druge, konačno može odahnuti. Sud je, naime, presudio u korist Gabriele i njezine obitelji, a sljedeći tjedan glumica planira otkriti medijima sve detalje obiteljske drame te kroz što je sve prolazila tijekom suđenja čijim je ishodom zadovoljna budući da je osumnjičena nepravomoćno osuđena na osam godina zatvora.

Odvjetnici bivše glumičine pomoćnice već su najavili žalbu na presudu, ali u međuvremenu će Maria Celesta Fernandez ipak ostati u ženskom zatvoru Saint Martha Acatila.

Iako nitko od Gabrijeline obitelji nije ozbiljnije stradao, daljnji unos mogao je rezultirati smrću nekog od članova pa se pomoćnicu teretilo za pokušaj ubojstva. Obitelj Spanic uz liječničku se pomoć vrlo brzo oporavila i nemaju nikakvih posljedica trovanja, no šok i nevjerica koju je cijeli slučaj izazvao u obitelji, kao i zanimanje medija za njihovu agoniju, zgrozili su lijepu glumicu koja skandal do samog raspleta suđenja nije željela komentirati. Rekla je samo da joj je drago što je agonija završila i da će se u potpunosti posvetiti poslu.

Izvorni tekst pročitajte u Jutarnjem listu

Linker
26. travanj 2024 20:27