PRILIKA ŽIVOTA

Franka Batelić: Beyonce bih darovala maslinovo ulje svojih roditelja

Prije negoli se večeras američka pop zvijezda pojavi na pozornici Arene Zagreb, publiku će dobro zagrijati Franka Batelić. Za 20-godišnju pjevačicu iz Rapca, koja posljednjih godina živi u Zagrebu, to je izuzetna čast i ne skriva zadovoljstvo što će biti dio velikog spektakla.

Jeste li pripremili repertoar i styling za koncert? – Uz bend Živa legenda pjevat ću svoje pjesme, poput “On Fire”, “Run”, “Možda volim te” i “Pred svima”, te obradu “Dancing On My Own” pjevačice Robyn. Odjenut ću prekrasnu bijelu haljinu mladog perspektivnog kreatora Manuela Maligeca, koju je za mene naručila i s njim osmislila moja stilistica i prijateljica Jasenka Tudor. Ostaju još finese stylinga, dogovor oko frizure s ekipom iz Ru­­ža Instituta Kerastase, dok ću odluku o šminkanju prepustiti Kristini Hošnjak.

Jeste li morali ispuniti neke posebne uvjete? – Naravno. Kada su u pitanju velike produkcije koncerata, uvijek ima dosta dogovora, produkcijskih planova i odobrenja. Odradila sam i intervju za internetsku stranicu PepsiPulse o mojem nastupu prije Beyonce, koji će vjerojatno biti objavljen i na njezinoj stranici. Primjerice, odgovarala sam na pitanja kakva je hrvatska glazbena scena, što se sluša, bilo je i nekoliko pitanja o mojoj karijeri te što planiram u budućnosti. Priznajem da mi je laskalo kad je na zaglavlju maila pisalo “da je Beyonce izabrala najbolje mlade svjetske izvođače da s njom nastupaju”.

Znate li kako će izgledati spektakl u Areni? – Dobili smo plan pozornice, upute kakva moraju biti svjetla, koje su naše pozicije na pozornici, no, na žalost, nećemo imati puno vremena za pripreme jer je riječ o drugom Beyonceinom koncertu na turneji, pa će vježbati gotovo cijeli dan. Nadam se da ću je imati priliku upoznati.

Jeste li joj pripremili kakav dar ako se taj susret ipak desi? – Nadam se samo da se neću onesvijestiti kad je vidim. Zahvalila bih joj što mi je pružila priliku o kojoj sam mogla samo sanjati, a darovala bih joj bocu maslinovog ulja koje prave moji roditelji. I pozvala je da i ove godine uživa u ljepotama hrvatske obale.

Marijana Marinović

Linker
26. travanj 2024 14:40