ILUSTRACIJA/Cropix
ŽENSKA SOLIDARNOST

FOTO Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila podršku brojnih Hrvatica

Današnja inauguracija izazvala je svojevrstan ponos među ženama koje su željele svjedočiti i sudjelovati u ovom jedinstvenom događaju u hrvatskoj povijesti.

Hrvatska je dobila prvu ženu predsjednicu koja je prisegnula pred ženom predsjednicom Ustavnog suda, dok su u svečanom programu, kao i u samoj organizaciji i koordinaciji protokola, također sudjelovale brojne žene.

Kolinda Grabar-Kitarović probudila je novu nadu svim ženama koje su doživjele neki oblik spolne diskriminacije ili se zbog osjećaja manje vrijednosti nisu usudile odvažiti na željene pothvate u karijeri.

Okružena snažnim ženama u svome timu, predsjednica Kolinda poslala je snažnu poruku i postala svojevrstan uzor, ali i zagovornica ženskih prava i jednakosti u svim društvenim i poslovnim segmentima.

Zagreb, 150215.
Markov trg.
Svecana predsjednicka inauguracija novoizabrane predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarovic na Trgu sv. Marka.
Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic i Jasna Omejec.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
/ CROPIX

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Za ovaj svečani čin novoizabrana predsjednica odjenula je kraljevski plavu kombinaciju domaće dizajnerske kuće Stolnik kojom je poslala poruku ozbiljnosti, odlučnosti, ali i optimizma.

Anica Kovač, Nives Celzijus, Biserka Petrović i Vesna Balenović samo su neke od žena iz javnog života koje su prisustvovale inauguraciji i koje su svojom prisutnošću novoj hrvatskoj predsjednici pružile podršku.

Pogledajte fotogaleriju.

Linker
19. travanj 2024 13:55