27-3-2014 Madonna writes "Check out my dance workout from Toronto HC gym opening! On marieclaire.com right now! I dare you to watch and not sweat! @hardcandyfitness #gohardorgohome Pictured: Madonna, Image: 188658629, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet
 Profimedia
TOP FORMA

FITNESS U KUĆI Uhvati Madonnin ritam

Svakodnevni desetominutni trening, koji kombinira kardio i vježbe s bućicama, dovoljan je ulog za vrhunsku kondiciju – kakvu ima američka kraljica popa.

Madonna (57) ne usporava ritam – na turneji Rebel Heart, u sklopu koje je posjetila i kineski grad Macao, žestoko i neumorno pleše poput djevojčice. No kraljica popa za takvu se zavidnu kondiciju poprilično naradila – svakodnevnim treninzima u kojima se izmjenjuju vježbe s utezima, težinom tijela te kardiovarijante s eksplozivnim skokovima.

– Koncept treninga je jednostavan pa je prikladan i za kućnu varijantu – kaže kineziologinja Lejla Dizdarević iz zagrebačkog fitness kluba In shape te dodaje da se svaka vježba izvodi 60 sekundi ili zadani broj ponavljanja. Krug se ponavlja dva-tri puta, s odmorom od 60 sekundi. Vježbe su kompleksne i uključuju cijelo tijelo.

Vježba 1

Početni položaj: stojeći sa stopalima u širini ramena Bućice u rukama s dlanovima usmjerenim u centar

Opis vježbe: Podignutih prsa spuštati se u duboki čučanj. Povratkom u usprav predručiti, odručiti, predručiti i spustiti ruke u početni položaj. Ponoviti 15 puta.

Vježba 2

Početni položaj: stojeći s bućicama u rukama

Opis vježbe: Tri puta izvesti osnovni jamping jack. Potom priključak, čučanj, a zatim skok uvis s raskorakom. Vraćati se u početni položaj lagano se spuštajući savijenih koljena. Ponoviti što više puta u minuti.

Vježba 3

Početni položaj: stojeći s bućicama u rukama

Opis vježbe: Laktovi su pod kutom od 90 stupnjeva, a šake na vanjskom dijelu struka. Pružajući ruke prema bedrima i natrag, podići desno koljeno i izvesti prednji kick istom nogom. Ponoviti 10-15 puta na lijevoj i desnoj strani.

Pripremila Lejla Dizdarević; Fotografije Sara Bertić

Linker
26. travanj 2024 14:15