PRIZNANJE U BEČU

Filmu 'Oda radosti' nagrada na festivalu Grand Prix CIFFT

Na festivalu Grand Prix CIFFT (Comité International des Festivals du Film Touristique), održanom 30. studenog u Beču, promotivni film Hrvatske turističke zajednice “Oda radosti” u režiji Hrvoja Hribara nagrađen je prestižnom nagradom “Nominee for the Grand Prix” kao jedan od najboljih turističkih filmova na svijetu.

Dobitnici nagrada Grand Prix CIFFT su samo oni filmovi koji su osvojili najveći broj bodova na svih četrnaest svjetskih festivala u organizaciji CIFFT-a tijekom godine. Nagradu je tako primilo ukupno osam filmova. Grand Prix je osvojila Švicarska, a uz “Odu radosti” još je 6 turističkih filmova dobilo nagradu „Nominee for the Grand Prix“ u konkurenciji od 1.400 filmova.

U filmu uz Anu Rucner, koja je autorica i temeljne zamisli scenarija, sudjeluju Zagrebačka filharmonija, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i etnoglazbenik Stjepan Večković, a snimatelj je Mirko Pivčević.

Dosadašnje nagrade filma “Oda radosti”.

– “Das goldene Stadttor” (turistički Oskar) u Berlinu

– Za najbolji promidžbeni turistički film na festivalu u Varšavi

– Grand Prix u Lecceu

– Drugo mjesto na festivalu u Karlovym Varyma

– Nagrada za najbolju fotografiju u Barcelosu

– Nagradu za najbolji scenarij u Velikom Gradištu

– Specijalna nagrada na festivalu u Bukureštu

– Za najbolji međunarodni promotivni film do 7 minuta te najbolji hrvatski turistički film do 7 minuta na Zagreb Tourfilm festivalu,

– Za najbolji promotivni turistički film festivala na 15. International Tourfilm festivalu ITF’CRO u Solinu

Linker
20. travanj 2024 12:56