DEJAN AĆIMOVIĆ

Filmom dirnuo premijerku

– Dirljiv i poticajan film, baš onakav kakav sam očekivala. Ovo je film koji bi svatko trebao vidjeti i koji apsolutno govori protiv predrasuda – izjavila je premijerka Jadranka Kosor, nakon što je u zagrebačkom Cinestaru pogledala dokumentarni film „Hrabro i na rezultat“, čiju režiju potpisuje glumac i redatelj Dejan Aćimović.

Dokumentarni film o Petru Bešliću, prvom hrvatskom slijepom atletičaru, njegovu životnu priču prati kroz godinu dana – svakodnevne pripreme, nastup na Paraolimpijskim igrama u Pekingu, vrijeme koje provodi u krugu svoje obitelji u Posušju.

– Privukao me Petar. Mlad dečko, slijep, a nema nikakvih prepreka da zivi i uziva zivot punim plućima – izjavio je redatelj, ne krijući zadovoljstvo prijemom koji je njegov film doživio kod zagrebačke publike.

– Mora te dirnut kada doživiš da se cijelo gledalište digne na noge i plješće – izjavio je Aćimović koji je trenutno zaokupljen pripremama za snimanje TV serijala „Čuvaj se senjske ruke“ u kojem će, uz provjerene glumačke veterane kao što su Leon Lučev, Goran Grgić, Doris Šarić Kukuljica, zaigrati mladi hrvatski glumci Živko Anočić, Olga Pakalović, Karla Brbić, Mijo Jurišić

Među brojnim poznatima koji su došli pogledati film našli su se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević sa suprugom Inom, TV voditelj Aleksandar Stanković s djevojkom Željkom Čagalj, producent Branko Lustig, glumci Tarik Filipović i Goran Grgić, Branka Krstulović sa suprugom Hrvojem, Milana i Goran Vlaović, Ida Prester, Petar Štefanić

Linker
04. svibanj 2024 01:09