MEĐUNARODNI USPJEH

Film o ljubavnom životu hrvatskih glumaca oduševio Kanadu

Snažnim pljeskom kanadska je publika nagradila redatelja Zvonimira Rumboldta, scenarista Damira Markovinu te producenticu Anitu Juka za iskreni i humorističan prikaz ljubavnog života glumaca na putu do slave. Pohvale su dobili i glumci Goran Bogdan, Ana Majhenić, Iva Mihalić, Bojan Navojec i Robert Kurbaša.

Film „Romkom“ redatelja Zvonimira Rumboldta u produkciji 4filma u dva dana prikazivanja, 30. i 31. kolovoza, napunio je čuvenu dvoranu Cinéma ONF u okviru filmskog festivala u Montrealu, Kanada.

Naime, film o strasti, intrigama te instant medijskoj slavi hrvatskih glumaca prikazan je u službenom programu „Focus on world Cinema“ 36. izdanja festivala u Montrealu u izboru najboljih svjetskih filmova u posljednjih godinu dana. Festival u Montrealu ima reputaciju jednog od najznačajnijih festivala u svijetu te je ujedno i izvrsno polazište za proboj na američko tržište. Registriran je pri FIAPF -u kao festival A kategorije.

– Zadovoljni smo jer je izbirljiva kanadska publika prepoznala kvalitetu hrvatskog filma te je „Romkom“ na velika vrata ušao na međunarodnu scenu festivala A kategorije – izjavila je producentica Anita Juka.

Linker
26. travanj 2024 04:25